Sony Xperia Tablet Z

Nu de nieuwe smartphone van Sony bijna in de winkel ligt is er ook een tablet-versie aangekondigd, de Sony Xperia Tablet Z die draait op Android. De tablet is net als zijn  mobiele broertje compleet stof-en waterdicht,  heeft een 10,1 inch scherm en een slank (slechts 6,9 millimeter) en licht (495 gram) uiterlijk.

De tablet werd gepresenteerd op het Mobile World Congress in Barcelona waar deze week waarschijnlijk nog een aantal andere producten uit de hoge hoeden tevoorschijn komen van vooraanstaande fabrikanten. Nokia presenteerde al twee  betaalbare Lumia modellen  (Lumia 520 en 720) en HP en Lenovo presenteerde nieuwe tablets. Er zal ongetwijfeld nog meer volgen.

Beeld en geluid
De tablet van Sony lijkt zich te presenteren als een topper op beeld en geluid.  De  Xperia Tablet Z maakt gebruik van S-Force Front Surround 3D-technologie waarmee het geluid van de tablet naar een hoger niveau getild moet worden. Ook voor het beeld heeft Sony een specifieke techniek waardoor kleuren op het scherm realistischer moet ogen;  Reality Display.  Het scherm krijgt een resolutie van 1920 x 1200 pixels en heeft daarmee , volgens Sony,  het helderste scherm ter wereld.

Dan is er nog de 8-megapixel camera aan de achterkant en de 2,2 megapixel camera aan de voorkant van het apparaatje. Mooie cijfers, maar over de verdere kwaliteit daarvan valt nog vrij weinig over te zeggen.

Hardware en extra’s
De Sony Xperia Tablet Z gaat draaien op een quad-core processor met een kloksnelheid van 1.5GHz. De tablet heeft daarnaast een RAM-geheugen van 2GB en verschijnt in een 16GB en 32GB versie. De Xperia Z zal ook een microSD slot bevatten waardoor het geheugen verder is uit te breiden tot maximaal 64GB. De prijzen liggen met  $499 (16GB) en $599 (32GB) slechts 6 dollar lager dan de prijzen van de nieuwste versies van Apple’s iPad. Sony gaat hiermee de concurrentie op prijsgebied in ieder geval niet uit de weg.

Net als zijn voorganger,  de Xperia S, zal deze versie beschikken over techniek en een applicatie voor het bedienen van TV’s, Blue-ray-en Dvd-spelers.  Naast deze praktische bedienfunctie heeft Sony, net als in veel van haar andere producten, NFC ingebouwd. Sony noemt dit overigens niet NFC, maar claimt One-touch als eigen (marketing)naam. Maakt verder ook niet uit, het komt op hetzelfde neer.

Lancering
Tot zover een mooie aankondiging. Een mooi, licht, dun en waterdicht apparaat met goede specificaties.  Tegen de tijd dat hij gelanceerd wordt zullen we zien wat de specificaties teweeg kunnen brengen. Een lanceerdatum voor de Xperia Z tablet is er helaas nog niet.

Wat zijn jouw verwachtingen van de nieuwe Sony Xperia Tablet Z?

 

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant