Samsung Galaxy Tab 3

Samsung heeft vorige maand de Samsung Galaxy Tab 3 aangekondigd.  Een tablet met een 7-inch scherm en  een resolutie van 1024 x 600 pixels hetgeen 169 pixels per inch betekent. Daarmee is de Tab ietsje scherper dan de iPad Mini, maar minder scherp dan Samsungs Note 8.0 (189 ppi).

Wat heeft het toestel nog meer te bieden naast dit degelijke scherm? Twee camera’s, waarvan die aan de achterkant beschikt over 3 megapixels en die aan de voorkant over 1,3 megapixels. Niet heel bijzonder als je het vergelijkt met andere tabletcamera’s. De Tab 3 zal verschijnen in meerdere versie’s: een 8GB en een 16GB versie, met én zonder 3G. De Wi-Fi versie verschijnt al deze maand, voor de 3G-versie moeten we nog even geduld hebben, die verschijnt komende zomer. De opslagcapaciteit is overigens uit te breiden met een micro-sd kaartje en het werkgeheugen volstaat met 1GB. De processor van de Tab 3 bestaat uit twee kernen en haalt een kloksnelheid van 1, 2 Ghz, daarmee is hij 0,2 Ghz sneller dan de zijn voorganger de Tab 2.

Dan het uiterlijk. De Tab 3 lijkt verdraaid veel op zijn voorganger ook al lijken de hoeken iets minder scherp en is de camera verplaatst naar het midden van de tablet. Qua uiterlijk veranderd er, net zoals bij de gehele Galaxy-lijn, dus vrij weinig. De Tab 3 is overigens alleen in het wit verkrijgbaar.

 

Over de software valt tot dusver nog weinig te vertellen, behalve dat het apparaat zal draaien op Android 4,1.2 (Jellybean) en gebruik maakt van Samsungs TouchWiz interaface. Verdere softwaretechnische nieuwigheden zullen pas duidelijk worden als de tablet ook daadwerkelijk op de markt verschijnt. Ook een prijs is nog niet bekend.

Conclusie tot zover is dat deze Tab een prima opvolger is van de Tab 2 en iets betere specificaties heeft, maar geen grootste veranderingen biedt. De Tab 3 zal fungeren als een mid-range apparaat en het is nu wachten wanneer Samsung zijn absolute Tablet topper gaat presenteren. Later in de maand zal de prijs van de Galaxy Tab 3 worden bekendgemaakt.

Wil je op de hoogte gehouden worden over alle ontwikkelingen in ons assortiment? Schrijf je dan in voor onze      nieuwsbrief!

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant