Nieuwe Nexus 7

De succesvolle tablet Nexus 7  van Google en Asus krijgt een opvolger met exact dezelfde naam die zeer binnenkort in Amerika verkrijgbaar is. Naast de naam is ook de grootte van het scherm (7-inch) en de prijs (rond de €200) hetzelfde gebleven. Gelukkig zijn er verder een hoop veranderingen doorgevoerd die de nieuwe Nexus 7 een flinke boost geven.

Scherm & Design
Zoals gezegd is de schermgrootte onveranderd, maar het scherm zelf sterk verbeterd. Er zitten nu namelijk een Full HD-scherm in met een resolutie  van 1920 x 1200 dat haarscherpe beelden oplevert. Een aangename verbetering aangezien onder andere foto’s en video’s bekijken een veelgebruikte functie is op je tablet, naast dat veel apps nu ook geoptimaliseerd zijn voor de hoge resolutie. Het is alleen jammer dat veel andere apps voor Android het grote tabletscherm nog niet aankunnen en zwarte randen aan de zijkant vrijlaten, waar dat bij iPad allemaal helemaal schermvullend is.

Dan het design dat flink is afgeslankt als we het vergelijken met de vorige Nexus 7 en dat zorgt voor een meer hoogwaardige uitstraling. Ook doordat de tablet er verder clean en strak uitziet. De vage structuur die op de oude versie zat is weggelaten en heeft plaatsgemaakt voor een matzwarte achterkant. Op onderstaande foto zie je het verschil met oud (rechts) en nieuw.

Soft en-hardware
De Nexus 7 is de kale stockversie van Google en heeft dus geen extra software jasje zoals Samsung en HTC bijvoorbeeld wel hebben. Less is more in het geval van de Nexus 7: door het gebrek aan (nutteloze) software opties draait de tablet sneller en is ook de interface rustiger. Vooral door de pure uitstraling en werking van de Nexus 7 valt de tablet in de smaak. Daarnaast ben je als eigenaar ook altijd verzekerd van de laatste Android-update.

De hardware heeft een upgrade gekregen met een snellere (Quadcomm) processor (1,5 Ghz) en een werkgeheugen van 2GB. Voor het opslaggeheugen kan je kiezen uit een 16GB en een 32GB versie. Een andere mooie feature is de nieuwe camera aan de achterzijde van 5 megapixel, naast de 1,2 megapixel camera aan de voorkant. Ook de draadloze oplader voorzien van iQ-technologie is een originele noviteit.

Conclusie
De Nexus is een prachtige nieuwe tablet die de strijd kan aangaan met de iPad, vooral door de goede prijs-kwaliteit verhouding. Alleen de hoeveelheid apps die beschikbaar zijn voor Android zijn aan de lage kant. Voor een definitieve prijs moeten we nog even afwachten in Amerika kost hij 220 dollar, omgerekend een kleine 165 euro.

Wat vind jij van de nieuwe Nexus 7? Laat het weten in de reacties hieronder.

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant