iOS6 voor de iPad

Het kan bijna niemand ontgaan zijn dus zeker de Geeksquad leden niet. Tijdens de WWDC2012 werd iOS6 voor de iPad en iPhone gepresenteerd. In eerste instantie gaat het alleen nog om een bèta versie van het mobiele besturingssysteem, waardoor er nog een aantal functies geoptimaliseerd moeten worden. Toch hebben we al een aardig beeld van de verbeteringen van de update voor iPad gebruikers.

Mail

Het is al een tijdje mogelijk om ontvangen mails op verschillende manieren op basis van prioriteit te ranken. Nu is het ook mogelijk om mails die je gaat verzenden van een waardering te voorzien. Als jij vindt dat een mail per se gelezen moet worden dan kun je dat nu aangeven. De ontvanger krijgt jouw prioriteitswaardering te zien en weet dat jij het belangrijk vindt dat de mail gelezen wordt.

Ook kun je mails van mensen die erg belangrijk voor je zijn voorzien van een VIP status. deze contacten krijgen een unieke notificatie, een speciale mailbox en berichten van hen worden aangeduid met een sterretje. Net als iCloud Tab is de VIP-functie iCloud-gebaseerd, zodat je op al je iOS-apparaten dezelfde VIP-contacten hebt.

Klokfunctie

(alleen beschikbaar voor de nieuwste iPad).
Lang verwacht, maar eindelijk gerealiseerd! Een klokfunctie op de iPad. De klokfunctie wijkt op een paar punten af van de klokfunctie van de iPhone. Nu kun je bij de wekker overzicht krijgen van alle ingestelde wektijden van de hele week . Op het scherm met wereldklokken kun je zes klokken naast elkaar instellen.

klok iPad

Siri

Hoewel stembediening niets nieuws is, lijkt Siri daadwerkelijk kunstmatige intelligentie van een hoog niveau ten toon te spreiden. Siri geeft je de ene keer info vanaf het web, de andere keer voert het een actie uit en controleert tegelijkertijd applicatie’s voor je. In ieder geval krijg je echte antwoorden op vragen en wordt je niet telkens doorverwezen naar een website of afgewimpeld met een standaard antwoord.

TomTom

Ook is Google Maps vervangen voor een eigen kaarten applicatie. Apple maps bevat navigatie en informatie van het Nederlandse bedrijf TomTom. Ook levert Apple maps voor het eerst file informatie en navigatie. Uiteraard kan Siri je in penibele situaties helpen met een omleiding door te vertellen waar je het beste af kunt slaan. Een laatste verbetering is de mogelijkheid om nu ook verschillende steden volledig in 3D te bekijken.

Facebook en Appstore

Ten slotte levert iOs 6 voor de iPad een verbeterde Facebook integratie wat betreft je agenda, je contacten en de appstore. Daarnaast bezit deze appstore ook een nieuwe look and feel en zijn apps direct vanuit de Appstore te gebruiken.

Al met al een aantal mooie verbeteringen! Voor wie wil is de bèta versie al te downloaden, je kunt uiteraard ook wachten op de definitieve versie. In ieder geval staat het Geeksquad team voor je klaar om alle vragen en onduidelijkheden te beantwoorden.

iPad

Share

Agent Alex

Geeksquad agent Alex is, zoals het een ware Geek betaamd, op de hoogte van alle nieuwe technologische ontwikkelingen. Waar het hart vol van is daar loopt de mond van over. Een spreuk die voor Alex zeker lijkt te gelden.

Hoewel Alex van alle Smartphones en Tablets de ins en outs lijkt te kennen, gaat zijn hartje vooral sneller kloppen van Apple producten. Wil je meer weten over Alex en de andere Geeksquad agents? Neem dan ook eens een kijkje op de Geeksquad website.

Ook interessant