Gamen op de iPad

Gamen op de telefoon en iPad wordt steeds populairder. Vooral de iPad wordt door veel mensen als een echte spelconsole gebruikt, maar liefst 64 procent van de gedownloade apps op de iPad zijn spellen (bron: Volkskrant). Voor veel mensen is de iPad dan ook een het ideale gameplatform. Het is namelijk mobiel, het downloaden gaat snel, is (vaak) gratis, het aanbod is groot en de spellen zijn vermakelijk. Natuurlijk zijn er genoeg die-hard gamers die voorkeur geven aan het spelen op een speciaal voor games ontwikkelde console (Xbox, Playstation of Wii). Voor veel mensen die de aanschaf van een dergelijk apparaat niet nodig vinden is de iPad echter een goed alternatief.

Het is dan ook de vraag of de vandaag gelanceerde Wii U, het nieuwe paradepaardje van Nintendo, net zo succesvol gaat worden als zijn voorganger. Voor de nieuwe Wii U betaal je € 289 of € 349 voor de premium versie en dat is geen kattenpis in deze tijden. Tel daarbij op dat de (oude) Wii nu slechts € 140 kost om in te zien dat de Wii U het niet makkelijk gaat krijgen.

De iPad is dus voor veel mensen een ideaal gameplatform, leuk, makkelijk en snel. Met de nieuwe iPad met retinascherm is het grafisch ook genieten. Daarom hier een aantal toppers:

Air hockey Gold
Voor een gratis, simpel, maar zeer vermakelijk spelletje valt Air Hockey aan te raden. De iPad heeft de ideale grote en is vooral erg leuk als je het tegen één van je vrienden opneemt.

Need for Speed: Most wanted
Onlangs verscheen er hier op de blog al een  artikeltje over deze racetopper, en deze mag dan ook niet ontbreken in je gamecollectie deze winter. Vooral de raceverslaafden zullen zich hiermee prima vermaken, maar ook als ongeschoolde racer is dit een heel gaaf spel!

Modern Combat 3: Fallen nation
Hou jij van stevig knallen? Deze versie van Modern Combat geeft je een super gelikte shooter van formaat. Alleen of met maximaal twaalf mensen online. Het speelt makkelijk en ziet er heel mooi uit op het nieuwe retinascherm van de iPad.

Fifa 13
Een zeer fijn en uitgebreid voetbalspel, dat nu voor de eerste keer ook in het Nederlands (wel zonder commentaar) beschikbaar is. Met 30 competities, 500 clubs en 15.000 spelers valt er genoeg te kiezen. Tot slot zorgen de verbeterde besturing en online modus voor een complete spelervaring.

Bevalt deze selectie jou niet? Kies dan een  van deze verslavende gratis klassiekers voor gegarandeerd plezier:

  • Temple run (action adventure)
  • Drawn something Free
  • Bejeweled Free
  • Wordfeud Free
  • Ruzzle Free

Ken jij nog een goede game? Laat dan je tip hieronder achter. 

Hier nog een filmpje van ’s werelds bekendste applicatie: Angry Birds

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant