De nieuwe iPad

De Apple familie heeft deze week de geboorte van de nieuwste telg van de hi tech familie wereldkundig gemaakt. De derde generatie Apple tablets gaat niet de naam iPad 3 dragen, maar zal door het leven gaan als de nieuwe iPad.

Zoals eigenlijk altijd bij de nieuwste versies van smartphones en tablets is het vooral de vraag hoever de spreekwoordelijke Apple van de boom valt. Wat zijn de meest opvallende verschillen ten opzichte van de iPad 2? Behalve de prijs dan.

Deze Apple valt in ieder geval een stuk sneller uit de boom dan zijn voorganger. Aangezien het toestel beschikt over het wat zwaardere nieuwe retina scherm, is het toestel zelf ook wat zwaarder. Dit betekent wel dat de nieuwe iPad met een schermresolutie van 2049 bij 1536 een stuk beter is dan iPad 2. Ook is er sprake van een bredere kijkhoek .

Daarnaast is de kwaliteit van de camera een stuk verbeterd. Daar waar de kwaliteit van de iPad 2 nogal wat te wensen over liet, kunnen er met de nieuwe iPad prima foto’s worden geschoten. De vraag blijft echter of een tablet wel het meest ideale apparaat is om foto’s mee te nemen. Veel mensen prefereren toch nog steeds een camera of een smartphone. Niet in de laatste plaats omdat deze apparaten wat kleiner zijn.

Ten slotte is het toestel een stuk sneller dan zijn voorganger. Dit merk je vooral tijdens het gebruik van navigatiefuncties en het opstarten van je apps. De belangrijkste reden hiervan is de nieuwe A5X-processor met 1 GB aan RAM geheugen.

Hoewel het toestel absoluut verbeteringen kent ten opzichte van de iPad 2, blijven de verschillen vooral verschillen voor de fijnproever. Voor wie gewoon op zoek is naar een betrouwbare tablet met een goede kwaliteit scherm, en daar nog niet de hoofdprijs wil betalen is de iPad 2 nog steeds een prima toestel. In ieder geval staan onze medewerkers klaar voor je om te kijken wat voor jou de beste optie is!

In onderstaand filmpje gaat geeksquad agent Alex dieper in op het verbeterde scherm:

Share

Agent Alex

Geeksquad agent Alex is, zoals het een ware Geek betaamd, op de hoogte van alle nieuwe technologische ontwikkelingen. Waar het hart vol van is daar loopt de mond van over. Een spreuk die voor Alex zeker lijkt te gelden.

Hoewel Alex van alle Smartphones en Tablets de ins en outs lijkt te kennen, gaat zijn hartje vooral sneller kloppen van Apple producten. Wil je meer weten over Alex en de andere Geeksquad agents? Neem dan ook eens een kijkje op de Geeksquad website.

Ook interessant