ZTE presenteert opvouwbare smartphone

De Chinese fabrikant ZTE heeft de eerste opvouwbare smartphone gepresenteerd. De Axom M bestaat uit twee schermen die door middel van een scharnier aan elkaar zijn gekoppeld.

Eerder bracht Samsung al naar buiten dat zij een toestel uit willen brengen met een opvouwbaar scherm. Maar ZTE is ze toch voor geweest door de Axon M uit te brengen. Of het scherm daadwerkelijk opvouwbaar is, daar verschillen de meningen nog over. Je kan het scherm namelijk niet echt buigen, maar draaien. Aan beide kanten van het toestel zit een scherm.

Je bent wel in staat om de twee 5.2 inch schermen naar binnen en naar buiten te vouwen. Hierdoor kun je dus een scherm ontwikkelen wat 6.75 inch waarbij de twee aparte schermen tegelijkertijd gebruikt kunnen worden. Je kan ervoor kiezen om het scherm als één te gebruiken om bijvoorbeeld video’s af te spelen, maar je kan er ook voor kiezen om op elk scherm een aparte app te gebruiken.

Je kan er ook voor kiezen om op elk scherm apart dezelfde app te laten draaien. Als je dus een video wil afspelen en je vriend tegenover je wil de video ook zien; vouw het scherm voor een derde open en je kunt beide naar je favoriete serie kijken.

ZTE-Axon-M-price-release-00

De Axom M draait op een Qualcomm Snapdragon 821-chip en beschikt over 4GB aan werkgeheugen. Aan opslagcapaciteit beschikt het toestel over 64GB en heeft het toestel een 20 megapixel camera die zowel als front- en backcamera gebruikt kan worden. Door het dubbele scherm is het toestel wel wat dikker dan dat we tegenwoordig gewend zijn, namelijk 1,21 centimeter dik.

Vooralsnog is de Axon M alleen in de Verenigde Staten beschikbaar bij een bepaald abonnement. Hierdoor kost het toestel gemiddeld 725 dollar. Of het toestel ook beschikbaar wordt in de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

Share

Ook interessant