Xiaomi Mi3, toptoestel voor bodemprijs

De Chinese fabrikanten winnen terug en leveren toestellen van een steeds betere kwaliteit. Dat bewijs is al geleverd door Huawei maar ook andere fabrikanten dienen zich aan. Xiaomi is er daar een van brengt nu een indrukwekkend toestel op de markt met een zeer lage prijs: de Xiaomi Mi3.

De Mi3 is een toestel dat qua specificaties meedoet in de top van de markt en fabrikant Xiaomi verkoopt de toestellen als warme broodjes in China. Binnenkort moet ook Europa klaar zijn voor de Chinese krachtpatser als het toestel hier verschijnt.

Het toestel met een strakke aluminium body draait op Android en heeft net als veel andere toptoestellen een groot 5-inch scherm met een full HD resolutie (1920 x 1080). Op het eerste gezicht een mooi toestel dat ook verschijnt in verschillende opvallende kleuren (geel, blauw, roze, oranje, paars, zwart en wit). De Mi3 is uitgerust met de nieuwe en supersnelle Tegra 4 quadcore-processor en 2 gb aan werkgeheugen en heeft meerdere type telefoons die verschillen in opslaggeheugen (16, 32 en 64 gb).

Net als de meeste specificaties en hardware doet ook de 13 megapixelcamera van het toestel niet onder voor toptoestellen, daarnaast is ook de grootte van de batterij uitstekend met een capaciteit van 3050 mAh. (Ter vergelijking: de Samsung Galaxy S4 moet het met 2600 mAh doen). Op de voorzijde van het toestel is tot slot nog een 2-megapixel camera geplaatst.

Over de hardware mogen we dus niet klagen en ook de software is interessant aangezien deze werkt op het Android alternatief MIUI. Dit besturingssysteem van Google is geheel open source en heeft een lekkere Aziatische look met heldere en vrolijke buttons en icoontjes.

Als laatste hebben we dan het grootste pluspunt van dit toestel over en dat is de prijs. Omgerekend kost dit toptoestel namelijk slechts een kleine 250 euro (!).  Hiermee is de Xiaomi Mi3 meer dan de helft goedkoper dan vergelijkbare Android toppers. Natuurlijk is het nog niet zeker of het toestel ook voor exact dezelfde prijs in Europa beschikbaar wordt, maar veel duurder kan het niet worden.

Het is nu nog even afwachten wanneer de Mi3 definitief in de winkel ligt, maar als je niet bang bent voor een nieuw en hardwarematig zeer sterk toestel dan is dit een absolute topper. In onderstaand filmpje nog wat materiaal om je lekker te maken:

Zou jij de Xiaomi Mi3 aanschaffen als hij in Nederland in de winkel komt? Laat het weten in de reacties!

 

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant