Windows Phone Special, Tips & Tricks

In deel 1 van onze Windows Phone special hebben we het over  de beste apps voor je Window Phone gehad, in deel 2 geven we informatie om het gebruik van je toestel te versimpelen en te verbeteren. Welke functies en opties biedt het besturingssysteem die je wellicht nog niet kent of (te) weinig gebruikt? Een selectie.

Live Tiles
De Tiles (letterlijk vertaald tegels) die Windows Phone het unieke karakter geven zijn origineel en handig. Maak er dus ook gebruik van, geef je telefoon een persoonlijke touch en organiseer op een praktische manier. Speel met de grootte en plaatsing van de tiles op je homescreen en zorg voor optimale navigatie naar jouw favoriete functies. Deins ook  niet terug om er wat tijd in te steken, want het gebruik van je telefoon wordt er een stuk fijner van. Dit geldt overigens voor alle functies van je telefoon, blijf nieuwsgierig en haal eruit wat erin zit!

Synchroniseer
Download hoe dan ook de Zune-software om het synchroniseren te versimpelen. Windows Phone biedt vanuit daar  tal van opties om informatie en bestanden op andere platformen te synchroniseren met je telefoon. Het makkelijkst gaat dat door bestanden op te slaan via Skydrive. Zoals je waarschijnlijk wel weet is Skydrive de cloudservice van Windows en ideaal voor het op meerdere plekken/apparaten werken aan bijvoorbeeld een Office bestand. Begin op je computer een verslag op Word en maak het onderweg af op je telefoon.  Niet alleen je Office bestanden, maar ook afbeeldingen kan je (automatisch) uploaden, ga daarvoor naar de instellingen binnen de Afbeeldingen Hub.  Hoe zit het met de muziek? Die kan je synchroniseren en toevoegen via Xbox Music of gewoon importeren vanuit een willekeurige muziekbibliotheek (bijvoorbeeld iTunes).

Verborgen functies
De Live Tiles gebruik je natuurlijk automatisch en ook het synchroniseren van bestanden zullen de meeste mensen wel doen. Om jou als Windows Phone gebruiker ook wat nieuwe dingen bij te brengen bespreken we enkele ‘verborgen’ functies.

Muziek herkennen
Voor je toestel hoef je geen apps  als Shazam of Soundhoud uit de Windows Phone Marketplace te halen, Microsoft heeft namelijk zelf al muziekherkenningssoftware  verwerkt in de zoekfunctie. Als je drukt op de zoekfuntie zie je in de onderste balk een muziek icoontje dat je aan moet klikken om de opname te starten. De telefoon zal binnen ongeveer 15 seconden aangeven welk nummer er speelt met daarbij ook meteen een linkje om het nummer aan te schaffen. Doordat de functie zit verwerkt in de zoekbalk is het een stuk toegankelijker dan een applicatie als Shazam. Snel, efficiënt en vooral praktisch.

Batterij bijna leeg?
Een lege batterij, het is een probleem waar iedereen wel eens tegenaan loopt. Mocht je batterij bijna leeg zijn dan kan je de Batterijbesparing aanzetten bij instellingen. Als je deze aanzet zorgt het besturingssysteem ervoor dat applicaties niet meer op de achtergrond lopen en ook je e-mail niet automatisch gesynchroniseerd. Bellen en sms-en kan nog wel, maar de rest moet je handmatig synchroniseren. Bijkomend voordeel van deze stand is overigens dat u niet alleen batterij, maar ook data bespaart.

Te laat
Als je te laat dreigt te komen op een afspraak en deze staat genoteerd in de agenda dan is het heel simpel om dit te laten weten door te klikken op de Te laat knop. Je stuurt automatisch een kort e-mailtje waarin je vermeldt dat je wat later bent. Moet je de contacten wel vermeldt hebben in de afspraak.

Screenshot
Het nemen van een screenshot; een hele simpele, maar fijne functie. Met de introductie van Windows Phone 8 gaat dit super simpel door de Home-en Lockknop tegelijkertijd in te drukken, net zoals bij de  iPhone. Helaas is deze functie alleen beschikbaar op Windows Phone 8, bij eerdere versies is een foto schieten van je eigen scherm zo goed als onmogelijk.

Wist je dit al?

Meer informatie en toestellen

Natuurlijk zijn er nog tal van andere functies die wat aandacht verdienen, maar ik kan ze helaas niet allemaal bespreken. Hier nog wel een aantal functies die je wellicht zelf kan opzoeken:

  • Filteren van je contacten (bijvoorbeeld alleen Facebook-vrienden)
  • Resetten van je telefoon
  • Het deactiveren van nummerweergave
  • Nokia City Lens, Nokia Beta Labs (website) en Nokia Pulse.

Wil je nog meer informatie over het gebruik van je (nieuwe) Windows Phone dan kan je het best kijken op  windowsphone.nl.  Wil je niet alleen informatie over het besturingssysteem, maar ook over de Windows Phone toestellen? Bekijk dan de besprekingen van de  Nokia Lumia 920 en de  HTC 8X.

Vond je dit artikel nuttig? Of heb je nog wat op te merken of toe te voegen? Laat een reactie achter!

 

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant