Windows Phone Apps

We bespreken relatief veel applicaties die alleen beschikbaar zijn voor iPhone en Android, dat komt doordat deze twee platformen een groter aanbod hebben, meer gebruikers en daardoor vaak interessantere apps. De meeste ontwikkelaars brengen hun applicaties ook eerst uit voor iPhone en Android en pas daarna wordt er gekeken naar de Windows Phone Marketplace.  Dat is natuurlijk heel jammer en daarom bij deze een Windows Phone special. Met natuurlijk de beste apps, maar ook enkele handige tips en tricks.  We beginnen met de  must-have apps voor je Windows Phone toestel.

Rowi

De beste app voor de Twitter addicts. Natuurlijk  is de standaard Twitter app er ook voor Windows Phone, maar zoals ook op iPhone en Android zijn er andere en betere alternatieven om je tweets te versturen en te monitoren.  Rowi is er exclusief voor Windows Phone en lijkt een beetje op het bekende Tweetdeck door de kolommen en zoekbalken, hierdoor komt alleen de content die jij interessant vindt naar boven.

Network dashboard

Helaas heeft Windows Phone geen simpele plek om je Bluetooth of Wi-Fi snel en efficiënt aan en uit te zetten, maar met Network Dashboard wordt dit probleem verholpen. Je zet de widget op je startscherm zodat je snel kan switchen tussen verschillende instellingen om de levensduur van je batterij te verlengen. Voor 99 cent springt dit gemak op je scherm. Met de app Battery Level is overigens exact te zien hoe lang je nog gebruik kan maken van je batterij, handig en beter dan de standaardweergave.

SmartGlass

Het grote voordeel van Windows Phone is dat het een product is van Microsoft, waardoor je gemakkelijk kan synchroniseren met het Windows besturingssysteem op je computer, maar ook op Microsofts spelcomputer, de Xbox. Mocht je in bezit zijn van een Xbox dan mag de applicatie SmartGlass niet ontbreken. Met SmartGlass kan je namelijk je Xbox bedienen door middel van je telefoon en voor sommige content dient je Windows Phone zelfs als tweede scherm. Navigeren op je dashboard en het invoeren van je wachtwoorden en gebruikersnamen met je telefoon werkt soepel en beter dan met een controller. Hou je van sporten en heb je ook Kinect tot je beschikking? Check dan ook even Nike + Kinect Training.

Gmaps Pro

De standaard Windows Phone kaarten applicatie is prima, maar die van Google is net een stapje beter.  Gmaps Pro geeft je voor €1,99 wat meer functionaliteit dan de standaard versie en een betere gebruikerservaring. Net zoals bij het gefaalde Maps van Apple loopt ook Google hier een stapje voor op de rest.

Movieoholic

Deze app is, zoals de naam al doet vermoeden, compleet gewijd aan films. Je ziet welke films er uitkomen in de bioscoop, die er nu nu draaien en ook de films die uitkomen op DVD of Blu-ray. Met één simpele klik op een film zie je gedetailleerde informatie die afkomstig is van de Amerikaanse recensiesite Rotten Tomatoes. Naast de informatie zijn de te kiezen achtergrondafbeeldingen een leuke extra. Een vooral functionele applicatie die een goed alternatief is voor de Imdb-applicatie.

Wordament

Het ongelofelijk populaire spelletje Ruzzle is helaas (nog) niet beschikbaar voor Windows Phone, maar dit alternatief wel. Bij Wordament kan je talloze woorden leggen op een vlak met 16 letters waar je vliegensvlug over het scherm moet schieten om je tegenstander te verslaan. Een gedigitaliseerde versie van het spel (en televisieprogramma) Boggle. Gewoon proberen, maar pas op, want het is onwijs verslavend.

Metrogram

De door Facebook overgenomen applicatie Instagram is nog steeds niet gearriveerd op Windows Phone, maar met Metrogram kan je al wel spieken bij je vrienden. Met Metrogram kan je namelijk de foto’s bekijken, reageren, liken, delen en downloaden van je contacten. Het belangrijkste van allemaal blijft alleen nog achterwege, want je kan zelf nog helemaal niets publiceren. Mocht je toch zelfs iets willen schieten en publiceren probeer dan InstaCam of Fhotoroom, degelijke Instagram vervangers.

Ben je benieuwd naar nog meer goede Windows Apps? Op de Windows Phone website vind je onder andere hitlijsten en nog meer  aanbevelingen. Verderop in de week gaan we dieper in op het Windows Phone besturingssysteem met tips voor gebruik en uitleg van jouw Windows Phone.

Weet jij nog goede apps? Deel ze met ons in een reactie hieronder!

Lees hier deel 2 (tips & tricks) van onze Windows Special.

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant