Top 5 Populairste smartphones 2012 bij Phone House

Veel is er al gezegd en geschreven over smartphones in 2012.  Wie al deze artikelen, filmpjes en live conversaties op straat volgt, komt talloze argumenten tegen om voor Apple, Samsung, Nokia, HTC, Sony en al die andere topmerken te kiezen.  Als kenners en liefhebbers pur sang heeft ook iedereen binnen Phone House bepaalde voorkeuren. Vanuit onze rol al grootste onafhankelijke telecomretailer van Nederland zetten wij die uiteraard aan de kant om voor iedere consument een toestel dat te kiezen dat het beste bij deze consument past.

Wij gaan dus ook niet verkondigen dat het ene toestel juist beter of slechter is dan het andere. Wel willen we de populairste smartphones van 2012 presenteren. De toestellen die bij ons het meest over de  (virtuele) toonbank zijn gerold.  Dus zonder er verder nog doekjes om te winden, de Top 5 Populairste smartphones  bij Phone House in 2012:

 Samsung Galaxy SIII:  Dat het paradepaardje van Samsung tot de populairste smartphones van 2012 behoort zal niemand verbazen.  De lancering van dit toestel ging gepaard met een enorme mediacampagne. Zo werd de SIII nadrukkelijk neergezet als het officiële toestel van de Olympische Spelen in Londen afgelopen augustus.  De  Samsung Galaxy SIII is zelf dan ook een high tech atleet van jewelste. Met  het 4,8 inch beeldscherm,  de imposante quad core Exynos-processor en 8 megapixel camera was de Galaxy SIII al een van de favorieten voor een podium plaats.  Een favorieten rol die de Samsung topper van 2012 meer dan waar heeft gemaakt!

Apple iPhone 5:  Eind september lanceerde Apple de 5e editie van haar mateloos populaire iPhone. Rijen dik lagen diehard Apple groupies voor de officiële Apple store in Amsterdam, en ook in menig nieuwsbulletin werd bericht over de gekte rondom de iPhone 5.  Hoewel het toestel voor sommigen niet het innovatieve meesterwerk bleek te zijn waarop ze eigenlijk al twee jaar hadden gewacht, zegt het feit dat het toestel wereldwijd niet aan te slepen was meer dan genoeg. Kortom: Wie niet van het bestaan van dit toestel afweet heeft het laatste kwartaal van 2012 hoogstwaarschijnlijk onder een steen gelegen.


Sony Xperia S:  Het eerste Sony toestel dat uitkwam na de beëindiging van de samenwerking met Ericsson.  Het toestel wordt vooral gekarakteriseerd door een haarscherpe camera, het typische design en natuurlijk de volledige integratie van Sony Music Unlimited en de Playstation store.  Hoewel Sony met de Xperia T inmiddels al een nieuw model op de markt heeft gebracht blijft de plek van Xperia S bij de 5 populairste toestellen van 2012 gewaarborgd!

HTC one X: Hoewel de concurrentie van vooral Samsung enorm is toegenomen blijft HTC een van meest prominente merken op de markt.  De HTC One X, het eerste HTC toestel met een quadcore processor is in ieder geval een top 5 positie waardig. Wij waren vooral erg onder de indruk van de helderheid van het scherm en de snelle reactietijd van toestel.

Nokia Lumnia 900: Ook de De Nokia Lumia 900 is in alle opzichten een topper. Deze Windows Phone 7.5 smartphone is vervaardigd uit super stevig polycarbonaat en kan daardoor tegen een stootje en biedt ongekende prestaties.  Het prachtige ontwerp en de scherpe camera maken van dit op Windows Phone 7 draaiende toestel een waardige afsluiter van deze top 5.  Tenslotte kijken we enorm uit de naar de Nokia Lumnia 920 die al snel in 2013 bij Phone House te bestellen zal zijn!

Uiteraard willen wij iedereen via deze weg een supergoed en uitermate smart 2013 toewensen! 

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant