Terugblik naar de eerste iPhone

eerste iPhone

Tegenwoordig is de iPhone een wereldwijd begrip. Dit was voor 2007 wel anders. Toen bestond dit superbekende toestel namelijk nog niet. Smartphones waren daarvoor niet erg populair. Vandaag brengen we een ode aan de eerste iPhone die de tijd van smartphones totaal veranderde.

De eerste iPhone

9 januari 2007 was de dag dat Steve Jobs de allereerste iPhone aankondigde: de iPhone 2G. Smartphones begonnen steeds meer door te breken. Dat we tegenwoordig bijna allemaal telefoons met touchscreens en apps gebruiken is te danken aan Apple. Zij hebben namelijk het gebruik van apps toegankelijk gemaakt voor echt iedereen. Andere fabrikanten zoals Samsung en Sony namen de ideeën van Apple over. Nog steeds is Apple een waar voorbeeld om naar op te kijken voor innovatieve ontwikkelingen.

eerste iPhone

Wat was er zo bijzonder aan de iPhone?

De eerste iPhone was eigenlijk drie apparaten in één toestel (Een breedbeeld iPod met touchscreen, een baanbrekend internet communicatie device en een nieuwe revolutionaire mobiele telefoon).De iPhone werd geroemd vanwege zijn touchscreen-interface waarbij geen stylus gebruikt hoefde te worden en de gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast werd deze smartphone geleverd met standaardapps waaronder Maps, Mail en YouTube.  De webbrowser van Apple, Safari, was één van de beste mobiele browsers uit die tijd.

Ook de mogelijkheid om te zoomen bij foto’s en websites was nieuws. Toch was er wel wat kritiek op deze nieuwe smartphone. Zo dacht men dat het toetsenbord dat verwerkt was in het touchscreen niet zou werken. Daarnaast had deze iPhone veel meer opslagruimte dan we van andere telefoons gewend waren. Hierdoor was het niet meer nodig om de telefoon te voorzien van een geheugenslot voor SD-kaarten. Ook hierover waren de meningen verdeeld.

eerste iPhone

Verkrijgbaarheid iPhone

Pas in 2008 was de iPhone verkrijgbaar in Nederland en België. De iPhone 2G is nooit officieel in Nederland uitgekomen, maar wel in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ook werd het toestel massaal uit de Verenigde Staten geïmporteerd.  Het was toen nog wel nodig om het toestel simlockvrij te maken, maar dan had je wel de eerste iPhone.

eerste iPhone

Specificaties van de iPhone 2G

De iPhone 2G was uitgerust met een 3.5-inch beeldscherm van 480 x 320 pixels. Dit was in 2007 een groot scherm. Dit kunnen we ons nu niet meer goed voorstellen. Ook had het toestel 128MB aan werkgeheugen en 4,8 of 16GB aan opslagruimte. Tegenwoordig kunnen we bijna niks met een toestel met enkel 4 of 8GB aan opslagruimte. Met de 2-megapixel camera kon je alleen foto’s maken.

Bij Phone House vind je de nieuwste iPhones die niet meer te vergelijken zijn met de allereerste iPhone. Ons aanbod vind je hier. Ben jij ook een echte iPhoneliefhebber?

eerste iPhone

Share

Ook interessant