Sony raadt aan de telefoon te wassen

Denk je er wel eens over na hoe schoon je telefoon is? Sony is een campagne gestart om mensen meer bewust te maken van de bacteriën die op je telefoon zitten en raadt zelfs aan om de nieuwe Xperia M4 Aqua met regelmaat te wassen! Waarom lees je hieronder. Waarschuwing: dit blog is niet geschikt voor mensen met een zwakke maag. 

Sony heeft onderzoek gedaan naar het aantal bacteriën op een gemiddelde smartphone en is met shockerende resultaten gekomen. Het blijkt dat 92% van alle telefoons bacteriën met zich meedragen – ruim 3.900 per vierkanten centimeter op een gemiddeld touchscreen. 16% van de telefoons bevat zelfs sporen van E. coli, een bacterie die voorkomt in uitwerpselen. En dit is zelfs nog laag, aangezien 73% van de Nederlanders en 84% van de Amerikanen de smartphone op het toilet gebruikt! Het onderzoek laat zelfs zien dat 19% van Nederland de smartphone wel eens in het toilet heeft laten vallen! En dan te bedenken dat je de smartphone altijd bij je mond houdt tijdens het bellen…

 

Tip van Sony: Was je smartphone!

Natuurlijk is de melding van Sony een dikke knipoog naar het feit dat zij waterdichte smartphones maken. De Sony Xperia Z3, Z3 Compact en M4 Aqua hebben een ip68-beoordeling en mogen zich daarmee de meest stof- en waterdichte telefoons van dit moment noemen. Voordat je de Xperia telefoon (enkel met water) wast moet je natuurlijk wel alle klepjes goed dicht doen, maar dan kun je gewoon je gang gaan (doe ‘m natuurlijk niet in de vaatwasser 😉 ).

Sony raadt wel aan om de telefoon enkel in kraanwater te plaatsen, niet helemaal onder water te dompelen en om de poorten goed te drogen voordat je de telefoon weer koppelt aan het stroom of een computer, dit laatste om kortsluiting tegen te gaan.

En wat als je telefoon niet tegen water kan? Zorg dan dat de telefoon regelmatig met een (zachte) tissue afgenomen wordt of koop een UV-lamp om de bacteriën weg te branden. Brillendoekjes raden we af, aangezien dit voor krassen op de telefoon kan zorgen.

Op de speciale website van Sony kun je zelfs testen hoeveel bacteriën jouw telefoonscherm heeft. En; ga jij gelijk je telefoon wassen na het lezen van dit blog?

 

infographic

 

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant