Telefoon kwijt, en nu?

Laten we één ding vooropstellen. We hopen dat je deze functie nooit hoeft te gebruiken. Maar als je telefoon kwijt of gestolen is, kun je maar beter je instellingen zo hebben staan dat je je telefoon snel terugvindt! Lees snel verder om erachter te komen om hoe jij je smartphone (Android of iPhone) weer snel terug kan vinden.

Stel je Android in!

Op Android wordt de dienst om je telefoon terug te vinden bijgehouden door Google. Meestal is de dienst Android Apparaat beheer al ingeschakeld, maar het kan geen kwaad om even te kijken of het echt aanstaat. Ga naar: instellingen –> Google –> beveiliging. Hier zorg je ervoor dat alle functies staan ingeschakeld, zoals: locatie op afstand bepalen en vergrendelen en wissen op afstand toestaan.

android-vinden

Waar is mijn Android?

Oké, je bent ‘m dus kwijt en je hebt wel je instellingen goed staan.

1) Ga naar de pagina van Android apparaatbeheer. Hier log je in met het Google-account van jouw verloren of gestolen apparaat.
2) Als je ingelogd bent zie je alle apparaten die gekoppeld zijn met je Google-account. Zoek het apparaat dat je kwijt bent en klik deze aan.
3) Er zijn nu drie opties: bellen, vergrendelen of wissen. Nice to know: stel je bent je telefoon kwijt en hij staat op stil, dan kun je hem hiermee alsnog bellen, want het geluid gaat sowieso af.
4) Kies vergrendelen om je smartphone te vergrendelen met een wachtwoord. Hierbij heb je de mogelijkheid om een bericht en telefoonnummer voor de vinder achter te laten.
5) Weet je zeker dat ‘ie gestolen is en staat er veel vertrouwelijk informatie op? Ga dan voor de optie wissen. De instellingen worden teruggezet naar fabrieksinstellingen en apps, foto’s, muziek en instellingen worden verwijderd. Let wel op: je telefoon zal ook niet meer verschijnen in het Android Apparaatbeheer.

Stel je iPhone in!

iPhone heeft een app met de naam ‘Zoek mijn iPhone’ hiermee kun je gemakkelijk je iPhone traceren. Zorg er dan wel voor dat je smartphone te traceren is. Ga naar instellingen –> iCloud. Scroll naar beneden tot je ‘Zoek mijn iPhone’ tegenkomt. Schakel deze functie in als je er zeker van wilt zijn dat je iPhone teruggevonden kan worden.

iPhone-instellingen

Waar is mijn iPhone?

1) Je kunt op een ander Apple device de app: ‘zoek mijn iPhone’ installeren, of je logt via een computer in op je iCloud.
2) Log in met je Apple-ID
3) Klik op ‘Zoek iPhone’
4) Selecteer het apparaat dat je wilt blokkeren
5) klik op de optie ‘Verloren-modus’

Wanneer je dit gedaan hebt, wordt je apparaat geblokkeerd en springt het op de energiebesparende modus. Op het toegangsscherm wordt de boodschap getoond die jij hebt ingevuld. De vinder kan de optie ‘bel’ gebruiken om snel contact met je op te nemen. Ondertussen word jij op de hoogte gehouden van de plek van je telefoon via e-mail. Tijdens de verloren-modus zal de telefoon geen andere berichten ontvangen.

Het kan natuurlijk ook zijn dat de vinder van de telefoon niet eerlijk is en de telefoon niet overhandigd. In dat geval is het handig dat je vanaf de app: “Zoek mijn iPhone”, alle inhoud van de iPhone kunt wissen.  Alle foto’s en andere persoonlijke informatie zal verwijderd worden van de iPhone.

IMEI-nummer

Is je telefoon echt onvindbaar of gestolen? Ga dan opzoek naar het IMEI-nummer. Dit is het unieke nummer van je telefoon en bij verlies of diefstal kun je met dit nummer je telefoon laten blokkeren. Let op: het is dus verstandig om dit nummer op te slaan of op een handige plek op te schrijven!

Hoe vind je het IMEI-nummer:

  • Voer de code: *#06# in op je mobiele telefoon en bel dit nummer
  • Op je toestel zelf staat dit nummer
  • Je vindt dit nummer op de simkaart-houder
  • Je vindt dit nummer ergens op de verpakking, dus niet meteen de verpakking weggooien!

Natuurlijk is het te hopen dat je deze opties nooit hoeft te gebruiken. Maar als het wel zo is, kun je maar beter goed voorbereid zijn en er in ieder geval voor zorgen dat je de optie om je smartphone te traceren aan hebt staan.

Heb jij deze één van deze functies weleens moeten gebruiken?

 

Share

Ook interessant