Sony Xperia ZR fotografeert onder water

De afgelopen tijd zijn er vele nieuwe toestellen gelanceerd en daarbij heeft Sony met  de Xperia Z een stevige positie in de markt veroverd.  Een fraai vormgegeven toestel dat vooral furore maakt met de waterdichte case. Een duik in de wc-pot of (ondiepe) sloot levert geen problemen op. Op deze functie borduurt Sony nu slim voort met het lanceren van de Xperia ZR. Een toestel dat nog meer waterdruk aankan en waarmee je foto’s en video’s kan maken onder de waterlijn. Indrukwekkend.

Extra diep
Met het toestel kan je dus onderwater fotograferen en ook video’s opnemen in Full HD (!). De camera beschikt over 13-megapixels en een zogenaamde Exmor RS-lens. Om ervoor te zorgen dat het toestel volledig waterdicht blijft is de buitenkant net als de Xperia Z enigszins dichtgeplakt en is de IP-certificatie iets verhoogd. Hoe hoger deze certificatie des te beter het toestel tegen water kan. In praktijk betekend het dat de ZR iets dieper onder water ook nog werkt. De Xperia Z kon niet dieper dan een meter, de Sony Xperia ZR werkt ook nog op ruim anderhalve halve meter diep.

Hardware & Software
De display van 4,6 inch (ietsje kleiner dan de Xperia Z) heeft een resolutie van 720p en moet ook fel zonlicht aankunnen dankzij de Bravia-techniek afkomstig van de televisie’s. De binnenkant van het toestel is uitgerust met een quadcore-processor en heeft een RAM-geheugen van 2GB. Daarnaast ondersteunt het toestel 4G en heeft een NFC-chip aan boord waarmee je simpel bestanden kan delen met andere NFC-chip apparaten. Bij Sony heet deze functie One Touch. Over de software is alleen bekend dat de Sony Xperia ZR over de Walkman-apps zal beschikken. Het toestel zal verschijnen in vier verschillende kleuren die je waarschijnlijk al voorbij zag komen in het bovenste filmpje. Wanneer het toestel precies beschikbaar is in Nederland is nog niet bekend. Om je nog wat warmer te maken dan dat je misschien al bent hieronder alle features nog een keer op een rij.

Wat zou jij willen filmen onder water met dit nieuwe duikmateriaal van Sony? Laat het ons weten met een reactie hieronder of via   Facebook en  Twitter

Wil je zeker weten dat je de Sony Xperia ZR als eerste in je handen krijgt? Schrijf je dan in voor onze  nieuwsbrief!

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant