Sony Xperia Z1

Sony  heeft met hun Xperia Z1 weer een nieuw toptoestel gepresenteerd. Het nieuwe paradepaardje is de opvolger van de succesvolle en waterdichte  Xperia Z. Ook de  Xperia Z1 is waterdicht en heeft vrijwel hetzelfde uiterlijk als de Z, al is de nieuwe Z1 wel voor een deel uit aluminium vervaardigd. De verschillen zitten dan ook niet in de looks, maar onder de motorkap is er wel het een en ander veranderd.

Zoals we gewend zijn van Sony ligt de nadruk op een hoogwaardige camera. In de sony xperia Z1 is dit een 20-megapixelcamera met behoorlijk wat nieuwe opties. Zo  gaat het afdrukken en scherpstellen nog makkelijker door het half indrukken van de sluiterknop en is er de bijzondere functie ‘info eye’. Hiermee kan je na het afdrukken informatie opvragen over het gene wat je gefotografeerd. Maak je bijvoorbeeld een foto van het paleis op de Dam dan zal je daar extra informatie over krijgen. Een foto van een meer alledaags voorwerp als een pak melk levert extra informatie over de prijs van het product.

Een andere interessante camerafunctie is ‘Social life’ waarmee je jouw eigen ‘uitzending’ kan streamen via Facebook bij het maken van een video. Al is het maar de vraag of je materiaal filmt dat lang en belangrijk genoeg is voor  een live-uitzending. Toch is de functie op zich een hele aardige ook doordat reacties van vrienden meteen in het beeld verschijnen. Na het plaatsten blijft de video nog een hele dag staan  om daarna te transformeren in een screenshot.

Zoals gezegd is het toestel nog steeds water-en stofdicht en is het uiterlijk evenals het 5-inch scherm (full hd 1080 x 1920) hetzelfde gebleven. Wel is de rand nu volledig van aluminium en is het irritante klepje bij de ingang voor een koptelefoon verdwenen. Bij de andere openingen (usb en sim) zit nog wel een klepje om water en stof buiten de deur te houden. In dit filmpje zie je alle functies nogmaals op een rij:

Het meeste aan de buitenkant is dus hetzelfde gebleven, aan de binnenkant zijn de veranderingen iets rigoureuzer. Zo heeft de Z1 een supersnelle 800 snapdragon chip gekregen met een kloksnelheid van 2,3 GHz en een relatief grote batterij met een capaciteit van 3000 mAh.

Met de Z1 heeft Sony een goed toestel op de markt gezet met een prachtige camera, een mooi scherm en supersnelle hardware. Daarnaast is ook dit toestel weer waterdicht wat zorgt voor een unieke plek in de markt. Nu afwachten of de Z1 het de nieuwe iPhones en de andere concurrenten lastig kan gaan maken.

Wil je op de hoogte blijven of het toestel alvast pre-orderen? Kijk dan even  hier. De Sony Xperia Z1 verschijnt aan het eind van de maand en gaat los €649,99 kosten. Het toestel verschijnt in het wit, zwart en paars. De paarse kleur is overigens alleen te krijgen bij Phone House!

En dan nog iets, als je NU pre-ordered  ontvang je een gratis Sony Wireless bluetooth Speaker ter waarde van € 200,-!

Wat vind jij van het nieuwe vlaggenschip van Sony? Laat je mening achter bij de reacties!

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant