Sony Xperia Z Ultra

Eind juni maakte Sony de jongste ,en tot nu toe grootste, telg van de succesvolle Xperia lijn wereldkundig.  De Ultra lijkt op het eerste gezicht op een grotere en ook (nog) strakkere variant van de  Xperia Z. Vanwege het forse formaat van de Ultra kunnen we dit toestel met recht een phablet noemen, de categorie met supergrote smartphones zoals bijvoorbeeld de  Samsung Galaxy Note 2.

Het scherm
Het 6,4 inch full HD-scherm van de Sony Xperia Z Ultra is werkelijk een van de mooiste die we ooit hebben gezien. TRILUMINOS™, de nieuwe schermtechnologie die Sony onder meer in haar televisies stopt, zorgt ervoor dat de kleuren nog rijker en intenser overkomen. Film kijken wordt een ware belevenis op het immense scherm door de nieuwe X-Reality technologie, waar de beelden nog vloeiender over het scherm vliegen.

Het scherm is daarnaast met 6,4 inch dus ook behoorlijk groot te noemen. De Xperia Z bijvoorbeeld, is voorzien van een kijkbuis van 5 inch en zelfs de  Samsung Galaxy Mega heeft een iets kleiner scherm van 6,4 inch.

Slank en licht
Wat bij de Sony Xperia Z Ultra gelijk opvalt is hoe slank het toestel aanvoelt, ondanks het grote scherm. Het toestel heeft een gewicht van maar 212 gram en is met een dikte van 6,5 mm een van de dunste toestellen in de markt.

Waterdicht en stofbestendig
Zoals we ondertussen van Sony gewend zijn is de Z ultra net als de Xperia Z en de  ZR ook waterdicht en stofbestendig. De waterbestendigheid wordt bij dit toestel zelfs tot een nieuwe hoogte gebracht, zodat je zelfs onder water in full HD kunt filmen! Daarnaast is het scherm voorzien van een robuust getemperd glas met antisplinterlaag, om het toestel nog duurzamer te maken.

Zakelijk gebouwd
Sony heeft met dit toestel ook een zakelijke topper in de markt gebracht. Naast de mogelijkheid om gemakkelijk verschillende accounts toe te voegen, wordt de Xperia Z Ultra standaard geleverd met strenge beveiligingssoftware waardoor al je gegevens veilig zijn. Verdere bedrijfsgerichte applicaties zullen in de toekomst beschikbaar worden gesteld met software updates.

Om nog efficiënter te werken kan dit toestel met elke metalen pen of  ieder potlood met een punt van meer dan 1 mm bediend worden. Er zijn geen speciale pennetjes meer nodig om aantekeningen te maken op dit scherm. Tijdens het bellen kun je erg makkelijk overschakelen naar de handschriftherkenning voor een notitie of schets.

Bluetooth-stereoheadset SBH20
In de doos zit standaard de Sony SBH20 bluetooth headset ter waarde van 45,-. Deze headset is speciaal ingericht om nog makkelijker te kunnen schakelen tussen bellen en het luisteren van muziek. Geniet draadloos van de krachtige bas en het dynamische geluid zonder in de knoop te zitten met draden!

Sony smartwatch 2
Volgens Sony zelf is de  Sony smartwatch 2 een ideale uitbreiding van je Sony Xperia Z Ultra. De smartwatch houdt je ten alle tijden op de hoogte van inkomende gesprekken, berichten en updates van belangrijke apps.

 

 

 

 

Wil jij op de hoogte gehouden worden van de exacte releasedatum van de Xperia Z Ultra? Schrijf je dan snel in voor onze  nieuwsbrief en mis niets!

 


Share

Peter

Google+ Facebooken, twitteren en apps uittesten. Dat zijn de alledaagse zaken die je als social media moderator van Phone House voor je kiezen krijgt. Heel vervelend allemaal.. maar iemand moet het doen! Voordeel voor jullie is dat alleen de nuttigste apps en de leukste accessoires op dit blog vermeld worden. Heb je suggesties, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stuur ze via socialmedia@phonehouse.nl naar Peter en hij voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant