Sony Xperia Z

Tijdens de grote  CES technologiebeurs in Las Vegas heeft Sony zijn nieuwe Sony Xperia Z aangekondigd. Het eerste toestel met een Full HD 5-inch scherm en ook nog waterbestendig.. En dat zijn niet de enige functies waarmee Sony voorloopt op de concurrentie.

Het scherm van het toestel is weer groter dan zijn voorganger  de Xperia T (van 4,55 inch naar 5 inch) maar dat is geen ramp door het verder slanke uiterlijk van deze smartphone en het gelikte scherm met hoge pixeldichtheid. Met 441 ppi is de dichtheid hoger dan die van onder andere de iPhone en zoals gezegd volledig HD. Ook met de camera levert de Sony xperia Z  de hoogste kwaliteit, met een 13 megapixel camera en daarnaast de eerste smartphone die HDR video filmt zet Sony een stap vooruit.

Uiterlijk
Zowel de voor als achterkant van het toestel zijn van glas , de schermranden zijn mooi afgeslankt en ook is het toestel verder relatief dun wat het gewicht ten goede komt (140 gram). Het toestel wordt beschikbaar in drie kleuren. De standaard kleuren zwart en wit zijn te verwachten, maar ook in het paars ligt het toestel rond maart in de schappen.

Opslag en connectiviteit
Het toestel heeft een werkgeheugen van 2 gb en een opslaggeheugen van 16 gb. Daarnaast is het geheugen uitbreidbaar met een SD-kaart.  De nieuwe Xperia is verder helemaal klaar voor de uitrol van het  4G netwerk en heeft grootste plannen met de NFC-chip. Waar Apple er (nog) geen toekomst inziet is Sony  NFC-ready met de one-touch functie. Hiermee kan je door een keer aanraken je toestel koppelen met andere apparaten (onder andere TV en speakers). Sony is bezig de NFC functie ook te integreren voor veel van hun andere producten.

Waterbestendig
Dan een functie waar menig telefoongebruiker blij mee zal zijn: waterbestendigheid. De Sony Xperia Go was eerder al een toestel waarmee je onbezorgd in bad kon liggen, maar dat was geen telefoon die op het topniveau kon meespelen. De Xperia Z is dat wel en moet het tot een diepte van 1 meter kunnen overleven.  Misschien niet  op die diepte uitproberen in het zwembad, maar een val in een gemiddelde wc-pot of aanslag van een vol glaasje bier zal het toestel wel overleven. Overigens is stof en andere vuiligheid ook makkelijk buiten de deur te houden.

Update!

Het nieuwe vlaggenschip van Sony is inmiddels al verschenen en uiteraard via Phone House te  bestellen. Uiteraard durven wij dit toestel niet aan u aan te bieden zonder het uitgebreid door onze Geeksquad agents te laten testen. Dit betekent ook dat Geeksquad agent Sander de Sony Xperia Z zwemles heeft gegeven, kijk snel hoe dat af is gelopen!!

Wil je meer weten over de bevindingen van de Geeksquad agents lees dan  hier verder!

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant