Sony Xperia T

Sony heeft met dit toestel weer een topmodelletje afgeleverd dat zich vooral onderscheidt met de camera en het grote en haarfijne scherm. De Sony Xperia T is iets voor jou als je het beste op de markt wil qua fotografie of je gewoon graag identificeert met James Bond. In de nieuwe film Skyfall is het namelijk zijn nieuwste gadget.

James maakt geen slechte keus met deze opvolger van de Xperia S met, zoals van Sony gewend, een revolutionaire camera. Met maar liefst 13 (!) megapixels is dit een echte musthave voor de zakfotograaf. Gecombineerd met een groot en superscherp scherm kan deze nieuwe Sony de concurrentie aangaan met de Iphone 5 en Samsung Galaxy III waar Peal zoveel over geschreven is. Het toestel heeft een opvallend design met zijn een holle rug, daardoor ligt het toestel fijn in de hand en zorgt het ook voor extra grip. In het begin even wennen, maar al snel voelt het vrij natuurlijk aan.

 

Het scherm van de Xperia T is een stuk groter geworden (van 10,9 cm naar 11.6 cm), maar de totale grootte van het toestel is dat niet. Het scherm bedekt vrijwel de gehele voorkant. Vooral veel scherm dus en geen ‘vaste’ knoppen meer. De fysieke knoppen zijn nu ‘schermknoppen’ geworden, hierdoor wordt er optimaal gebruik gemaakt van het scherm doordat de knoppen verdwijnen bij het kijken van foto’s en video’s.
Het scherm ziet er dus erg gelikt uit. De Xperia T maakt gebruik van een Bravia scherm (323 pixels per inch) en deze zorgt voor heldere kleuren en goede contrasten. Heel fijn als je de gemaakte foto’s nog eens terugkijkt in de galerij.

De 13-megapixelcamera schiet foto’s met een resolutie van 4128 bij 3096 pixels met een natuurlijke look en super heldere kleuren. Op het toestel zit een speciale knop om zo snel mogelijk foto’s te maken. Het handige hiervan is dat dit ook kan zonder dat je de camera hoeft in te schakelen. Zo kan je het toestel blind uit je zak halen op de cameraknop drukken en binnen anderhalve seconde een mooie foto schieten.

Naast foto’s maken, wil je natuurlijk ook graag filmen. Helaas is dit iets minder. Vooral als je veel beweegt tijdens het filmen moet de camera continue scherpstellen en dat gaat ten koste van de scherpte in de video’s.
De Xperia T is uitgerust met duocore-processors, waar veel andere toestellen voor quadcore-processors gaan. Maar dat hoeft niet per se ten koste te gaan van de snelheid. Een snelle duocore kan bijna even snel zijn als een quadcore. In combinatie met 1 gb aan werkruimte loopt de Xperia T soepel genoeg voor alle nieuwe software. Met recht één van de toppers te noemen van de laatste generatie smartphones.
Natuurlijk is de Xperia T via alle netwerken en kleuren (zwart, wit) verkrijgbaar via onze webshop en in alle vestigingen van Phone House.

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant