Sony kondigt Xperia XZ2 toestellen aan

Sony heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona de Xperia XZ2 en de XZ2 compact aangekondigd. De nieuwe flagship smartphones van Sony vallen direct op vanwege hun nieuwe design.

Design
Qua design lijken de 2 nieuwe toestellen niets op hun voorbijgangers. Tot nu toe hebben alle toestellen van Sony hetzelfde design gehad door de hoekige behuizing en de brede randen om het toestel heen. Maar dit is vanaf vandaag verleden tijd want de Xperia XZ2 toestellen hebben ronde hoeken en smalle randen. De Xperia XZ2 toestellen zijn uitgerust met een behuizing van Fluid 3D Glass en hebben een langer scherm. De Xperia XZ2 en de XZ2 compact komen beschikbaar in de kleuren zilver, zwart en groen.

Scherm
De Xperia XZ2 beschikt over een 5.7 inch scherm met een resolutie van 2160×1080 pixels en een beeldverhouding van 18:9 . Hiermee is het de eerste smartphone van Sony die over deze beeldverhouding beschikt. Het scherm is een stuk groter dan zijn voorbijganger zonder dat dit een duidelijk effect heeft op het formaat van het toestel. Dit is gunstig voor Sony, gezien het feit dat het formaat van de Xperia XZ toestellen vaak de reden van aankoop is. De compacte versie beschikt over een 5.0 inch scherm en heeft verder dezelfde beeldverhouding, resolutie en hdr-ondersteuning.

Camera
Beide toestellen hebben een 19-megapixel Motion Eye Advanced camera op de achterkant. Hiermee kunnen 4K HDR-opnames gemaakt worden en kan de camera opnamen maken van 960fps, super slow motion dus. Aan de voorkant zien we bij beide toestellen een 5-megapixel camera.

Geluid
De toestellen beschikken niet over een 3.5mm-jack waardoor je muziek moet luisteren via bluetooth 5.0 of via een usb-c-adapter. Muziek luisteren kan tegenwoordig wel via de nieuwe draadloze oordoppen. Door middel van Xperia Ear Duo kun je muziek luisteren terwijl je jouw omgeving nog wel goed kan horen. Erg handig voor wanneer je muziek luistert op de fiets. Ook registeren de oordoppen tijd, locatie en beweging.

Beide toestellen beschikken ook over stereoluidsprekers aan de voorkant en is er ondersteuning van aptX aanwezig. Dit betekent dat de XZ2 met het geluid mee kan trillen dankzij het Dynamic Vibration System.

Overige specificaties
De toestellen beschikken over een werkgeheugen van 4GB met een opslagcapaciteit van 64GB. Daarnaast is er nog ruimte voor een micro-sd-kaart. De XZ2 beschikt over een accu met een grotere capaciteit dan de compacte versie, deze is 3180mAh ten opzichte van een 2870mAh van de compacte versie. Daarnaast kan de XZ2 draadloos opgeladen worden waar dit bij de compacte versie niet mogelijk is.

Release
Beide toestellen zullen halverwege Maart wereldwijd beschikbaar zijn. De XZ2 zal dan 799 euro kosten en de XZ2 compact zal 599 euro kosten.

Share

Ook interessant