How to: je smartphone schoonmaken

smartphone schoonmaken

Tegenwoordig hebben we onze smartphone altijd bij ons. In de trein, op het werk, tijdens het eten. Dan is het logisch natuurlijk dat je smartphone vies wordt. Maar hoe maak je je smartphone schoon zonder deze te beschadigen? Wij hebben handige tips voor jou hoe je smartphone schoonmaken een eitje wordt!

Hoe vies is je telefoon nu eigenlijk?

Erg vies dus. Volgens onderzoek is een toiletbril namelijk schoner dan je smartphone. Zo bevinden zich op iedere cm² van je toestel ruim 5.000 bacteriën. Dit is ook niet gek als je je bedenkt dat je jouw smartphone meer dan 3.000 keer aanraakt op een dag. Je pakt hem natuurlijk niet alleen vast, maar legt hem ook op publieke plekken neer zoals een treinstoel, kantinetafel en zo zijn er natuurlijk nog tal van andere plekken. Het Schoonmaakbedrijf Essity deed een onderzoek naar de hygiëne van onze smartphones. De uitslag was niet erg fris: zo neemt 67% van de Nederlanders hun telefoon mee naar het toilet en maakt enkel 31% van de Nederlanders hun telefoon één keer per halfjaar schoon. Wij gaan zeker onze smartphone schoonmaken vanaf nu.

Hoe ga je je smartphone schoonmaken?

Wil je nu het liefst elke dag je smartphone schoonmaken? Maak je geen zorgen, dit is echt niet nodig. Veel bacteriën kunnen namelijk geen kwaad. Wel is het verstandig om wekelijks je telefoon schoon te maken. Maar hoe ga je nu te werk? Wij hebben hieronder een simpel stappenplan gemaakt:

Stap1: verwijder zand, stof en kruimels

Stof en vuil hoopt zich makkelijk op in de usb-poort en koptelefoonaansluiting van je smartphone. Het is verstandig deze eerst te verwijderen zodat je je telefoon niet kunt beschadigen wanneer je deze gaat schoonmaken. Blaas een paar keer hard in deze gaten. Zit er veel vuil in? Gebruik dan een paperclip en buig deze recht. Wikkel vervolgens een paar laagjes plakband om het uiteinde. Zo blijft al het vuil aan de paperclip plakken. Super handig dus!

Stap 2: het juiste schoonmaakmiddel +doekje

Pak vervolgens een microvezeldoekje om je telefoon schoon te maken. Een papieren tissue, handdoek of wc papier is te ruw. Ook kun je een brillendoekje gebruiken. Maak echter je doekje niet te nat. Hierdoor kunnen de bacteriën juist verder groeien. Een spray voor smartphones of beeldschermen is natuurlijk ook te gebruiken.

Stap 3: het begint bij jezelf

Vaker je handen wassen zorgt er natuurlijk voor dat er ook minder bacteriën op je telefoon nestelen.

Overige tips:

Wil je een superblinkend smartphonescherm? Gebruik dan tandpasta om jouw scherm te polijsten. Bonus: je telefoon ruikt meteen weer heerlijk fris!

Share

Ook interessant