Je smartphone beschermen tegen val- en stootschade

smartphone beschermen

Onze smartphone is een van onze kostbaarste bezitten. Dan is het natuurlijk ontzettend jammer als deze schade oploopt. Je nieuwe smartphone wil je zo lang mogelijk in goede conditie houden. Gelukkig zijn er ontzettend veel manieren waarop jij je smartphone in topconditie kunt houden. Hieronder lees je onze tips zodat je smartphone beschermen een eitje wordt!

1. Bookcase-hoesje

Wanneer je zowel de voor- als achterkant van je toestel wilt beschermen, is een bookcase-hoesje zeker geschikt. Dit hoesje klapt net als een boek open en dicht. Ook hebben deze vaak ruimte voor pasjes, waardoor je niet per se een losse portemonnee hoeft mee te nemen. Dit hoesje is ideaal als jij je telefoon volledig wilt beschermen.  Dit hoesje beschermt namelijk naast de achterkant ook jouw scherm, zodat hier niet snel krassen of barsten inkomen en jij langer van je toestel kunt genieten.

smartphone beschermen

Bron afbeelding: GSM Buddy

2. Backcover

Wil je een hoesje dat jouw telefoon beschermt, maar niet ten kosten gaat van het gebruiksgemak? Kies dan voor een backcover-hoesje. Dit hoesje beschermt de achter- en zijkant van je smartphone. Je scherm wordt dus niet beschermd. Backcovers zijn vaak gemaakt van plastic of siliconen. Een backcover van silicone voelt zachter en stroever aan. Hierdoor is deze vaak wat makkelijker te bevestigen.  Deze zachte hoesjes bedekken vaak de knoppen van de smartphone, waardoor deze ook een stuk beter beschermd is tegen vocht. Toch kun je je telefoon niet met een gerust hart in het water laten vallen. Een plastic hoesje beschermd wel iets beter tegen krassen en stoten, maar deze hoesjes gaan vaak wel een stuk minder lang mee. Wanneer je het beste van zowel plastic als siliconen wilt, kun je kiezen voor een hoesje van het materiaal TPU. Dit heeft de beweegbaarheid van siliconen en tegelijkertijd de stevigheid van plastic.

smartphone beschermen

Bron afbeelding: Shutterstock

3. Pouch/ etuihoesje

Soms wil je je smartphone helemaal niet bedekken met een hoesje. Een Pouch of etuihoesje kan dan de oplossing zijn. Deze hoesjes zijn stevige en vaak zachte opbergzakjes waar je je smartphone in kunt doen. Wanneer je je toestel wilt gebruiken haal je deze simpelweg uit het hoesje. Ook deze hoesjes zijn er in allerlei varianten met diverse materialen zodat er altijd wel een hoesje voor je bij zit!

smartphone beschermen

Bron afbeelding: MKH-Electronics

4. Bumperhoesje

Voor als je redelijk onhandig bent of wanneer je je smartphone wilt beschermen, maar tegelijkertijd van het mooie design wil genieten zijn er speciale bumper-hoesjes. Deze hoesjes beschermen met name de randen van je smartphone. Hierdoor is je gloednieuwe toestel goed beschermd wanneer deze op een vlakke ondergrond valt.  Bumper-hoesjes heb je in ontzettend veel varianten, waaronder deze hele felle bumpers. Of hoesjes in de kleur van je smartphone, waardoor ze minder opvallen.

smartphone beschermen

Bron afbeelding: Kloegcom

5. Screenprotector

Screenprotector

Vaak is het scherm van je smartphone het meest kwetsbaar. Hier ontstaan vaak de eerste krassen en barsten. Wanneer je een screenprotector aanbrengt, voorkom je deze onhandige en lelijke barsten. Een screenprotector vormt een onzichtbare beschermlaag en de krassen op. Ook verlaagt deze de kans op barsten aanzienlijk. Wil je extra bescherming? Kies dan voor een screenprotector van gehard glas. Dit is extra sterk en beschermt jouw scherm nog beter tegen val- en stootschade.

Welk telefoonhoesje gebruik jij?

smartphone beschermen

Bron afbeelding: Caseology

 

 

Share

Ook interessant