Samsung tips & tricks

Samsung Galaxy S10

Deze blog is voor iedereen met een Samsung telefoon. Wil jij jouw Samsung toestel echt optimaal gebruiken, en er alles uithalen wat er in zit? In deze blog hebben we 7 handige Samsung tips & tricks voor je op een rijtje gezet. Zo wordt jouw favoriete toestel nog handiger! Ben je een ervaren Samsung gebruiker? Zelfs dan zijn een aantal van deze tips vast nieuw voor je. Laat ons onderaan deze blog vooral ook weten of jij zelf nog handige Samsung tips hebt, en welke van deze Samsung tips & tricks je het handigst vond.

1. Nachtmodus / Donkere stand

De eerste tip uit deze reeks Samsung tips & tricks is er een voor de nachtuilen onder ons. De donkere stand zorgt er voor dat jouw toestel een donkere interface krijgt, waarbij vrijwel alle apps en het systeem switchen naar een zogenaamde nachtmodus. Op de iPhone is deze functie al even beschikbaar, maar nu is ook jouw Samsung smartphone aan de beurt. Sommige apps op de Samsung hebben zelf een nachtmodus, ook wel de donkere modus genoemd. Nu kun je met Android 10 op het gehele toestel de nachtmodus inschakelen.

Hoe je dit doet? Het is misschien even een werkje, maar dan heb je ook wat. Je moet namelijk eerst de ontwikkelaarsopties aanzetten. Om dit voor elkaar te krijgen ga je via de Instellingen naar Info telefoon. Kies nu Softwaregegevens en tik 7 keer op Buildnummer. Het toestel meldt nu ‘U bent nu ontwikkelaar‘. Wanneer je vervolgens terug gaat naar Instellingen, staat ontwikkelaarsopties nu helemaal onderaan. Je hoeft nu alleen nog even onder het kopje Rendering op Donkere stand afdwingen te klikken. Voilà!

2. Screenshots

Deze tip is eigenlijk 2 tips in 1. We hebben namelijk 2 screenshot tricks voor je! Je kent het wel, je maakt een screenshot van een webpagina, en wil later toch nog even terug naar die website. In principe zou je dan het webadres of die specifieke pagina opnieuw moeten zoeken. Met de screenshot functie van jouw Samsung Browser is dat verleden tijd. Wanneer je een screenshot maakt in deze browser zie je onderaan de screenshot namelijk een Go To Website button. Wanneer je hier op klikt opent jouw browser automatisch de pagina waarvan jij een screenshot hebt gemaakt.

Ook is het mogelijk om met jouw Samsung een scroll-screenshot te maken. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld een screenshot van een webpagina wilt doorsturen, maar niet alle tekst op 1 screenshot past. Het werkt simpel. Je maakt een screenshot en klikt op het vierkante icoontje links onderin. Je kunt op het icoontje blijven klikken tot alle informatie die jij nodig hebt op de screenshot staat. Wel zo handig. Lees snel verder voor nog meer handige Samsung tips & tricks.

3. Splitscreen modus

De derde tip uit de reeks Samsung tips & tricks is een handige voor de multitaskers onder ons. Voorheen kon je gemakkelijk in de splitscreen modus komen door op de Recents button te klikken. (Je weet wel, die twee streepjes onderaan je scherm.) Helaas is die functie vanaf Android 10 niet meer mogelijk. Maar niet getreurd, er is een omweg! Je kunt nu gemakkelijk in de splitscreen modus komen door een door jou gekozen handgebaar. Je hebt hier alleen nog maar de One Hand Operation App van Samsung voor nodig. met deze app stel je zelf in wat voor handeling je wilt verrichten om in bepaalde functies te komen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om van links naar rechts over je scherm te swipen, waarmee je vervolgens de splitscreen modus activeert.

4. Vingerafdrukscanner

Sommige Samsung’s komen met een vingerafdrukscanner op de achterzijde, bij andere toestellen zit het handige ontgrendel systeem ingebouwd in het scherm. Soms kan het zijn dat de vingerafdrukscanner niet helemaal goed werkt. Maar, er is een trucje waardoor je de vingerafdrukscanner kunt optimaliseren! Je kunt onder het kopje Beveiliging en Vingerafdrukscanner namelijk meerdere vingers toevoegen om zo je telefoon te ontgrendelen. De truc: voeg één en dezelfde vinger een aantal keer op verschillende manieren toe, zodat je met jouw voorkeursvinger gegarandeerd je toestel kunt ontgrendelen.

samsung tips & tricks - vingerafdrukscanner
Bron afbeelding: digitaltrends.com

5. Geheugen bijna vol

Is het geheugen van je Samsung toestel bijna vol? Vaak slaat je telefoon allerlei gegevens op waarvan jij geen weet hebt. Ben je benieuwd naar de handigste tips and tricks om geheugen vrij te maken op jouw Samsung smartphone? Je leest ze in deze blog over het optimaliseren van het geheugen van je telefoon.

6. Notificaties snoozen

Snoozen doen we niet alleen met de wekker naast ons bed, maar ook met meldingen op Samsung toestellen. Sterker nog, deze tip geldt voor alle Android apparaten! Wanneer je een melding op je telefoon krijgt die je nu even niet kunt openen, kun je de melding snoozen. Zo hoef je de notificatie niet helemaal weg te halen, waardoor je hem waarschijnlijk vergeet, maar gewoon tijdelijk uitstellen. je doet dit door in de Instellingen naar Meldingen en Geavanceerd te gaan. Vervolgens kun je de functie Meldingen Snoozen Toestaan aanklikken. Wanneer je een melding krijgt kun je deze vervolgens een klein stukje naar links swipen, waarna je de snooze tijd in kunt stellen.

Samsung tips & tricks - person holding samsung

7. Bixby, Samsung’s slimme assistent

Uit alle Samsung tips & tricks is dit misschien wel de leukste. Ben je bekend met de spraakbestuurde Google Assistent, of Siri van Apple? Bixby is Samsung’s eigen uitgebreide variant op deze persoonlijke assistenten. Deze slimme assistent maakt het mogelijk om je Samsung compleet te besturen met enkel je stem. Bixby is echter meer dan een hulpje wat jou kan vertellen of je een paraplu mee naar buiten moet nemen, of Max Verstappen gewonnen heeft en hoe je ook alweer die lekkere pasta maakt. Zo kan Bixby aan de hand van een foto van een product uitzoeken waar je dat precies kunt kopen en helpt de slimme assistent je zelfs te onthouden waar je de auto hebt geparkeerd. Is er iets wat dit systeem niet kan?

Bixby leert van jouw routines en gewoontes, waardoor deze slimme assistent de allerslimste is. De assistent gebruikt deze data om jouw Samsung smartphone slimmer te maken, zodat deze extra makkelijk te gebruiken is. Op deze manier kun je jouw Samsung telefoon optimaal benutten. Bixby is dus slim, handig én persoonlijk. Probeer het zelf maar eens, je zult verstelt staan van de mogelijkheden.


Ben je benieuwd naar het aanbod Samsung toestellen van Phone House? Klik dan hier. Wat vond je van deze Samsung tips & tricks? Laat het ons weten in de reacties onder deze blogpost of via Facebook. Heb je zelf nog handige Samsung tips & tricks? Ook deze ontvangen we graag in de comments!

Share

Annemieke Roozeboom

is de Social Media marketeer voor Phone House en een van onze top notch blog-schrijvers. Met een passie voor technologie, schrijven en memes creëert zij telkens weer nieuwsartikelen met relevante informatie waar jij als lezer je voordeel mee kan doen! Vragen, ideeën, verbeterpunten? Altijd welkom! Stel ze via het Facebook of Instagram kanaal en help ons jouw ervaring nog beter te maken.

Ook interessant