Samsung presenteert Galaxy S9 en S9+

Samsung heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona de Galaxy S9 en S9+ gepresenteerd. De nieuwe toestellen van Samsung zijn over 3 weken beschikbaar voor de consument. Lees hieronder alles over de nieuwe toestellen van Samsung.

Design
Door het enorme succes van de Samsung Galaxy S8 was het te verwachten dat het uiterlijk van de Galaxy S9 en de S9+ veel op zijn voorbijganger zou lijken. En dat is ook zo. De randen aan de boven- en onderkant zijn wat kleiner en de bezels aan de zijkant zijn wat groter. Het toestel in beschikbaar in de kleuren Lilac Purple, Midnight Black en Coral Blue. De Galaxy S9 en S9+ beschikken beide over een Infinity Display met Super Amoled. De S9 is verkrijgbaar met een scherm van 5.8 inch met een resolutie van 2960×1440 pixels. De S9+ heeft een scherm van 6.2inch met een resolutie van 2960×1440 pixels.


Camera
Eerder werd al duidelijk dat Samsung de focus zou leggen op de camera toen er een filmpje verscheen met de woorden ‘Reimagined’ en ‘The Camera’. Het toestel beschikt over een enkele camera aan de achterkant met een dubbele lens. Hierdoor heeft het toestel een variabel diafragma waardoor de sluiter bij slecht licht opent tot f/1.5, en bij goed licht opent tot f/2.4. Ook beschikt het toestel over een DRAM-geheugen in de camera sensor waardoor het toestel tijdens het fotograferen meerdere beelden bewaart. Dit zorgt ervoor dat het toestel een combinatie van beelden kan gebruiken waardoor jij straks de beste foto krijgt.

De camera beschikt ook over een slow motion functie waardoor je beelden kan opnemen op 960fps, super slow dus. De slow motion functie wordt geactiveerd op het moment dat het toestel beweging opmerkt door de ingebouwde bewegingsdetector. Naast deze functies beschikt de Galaxy S9+ ook nog over een secundaire camerasensor aan de achterkant. Hierdoor is 2x optische zoom mogelijk.

Met de camera aan de achterkant van het toestel ben je in staat om foto’s te schieten van 12 megapixel en aan de voorkant van 8 megapixel.

Emoji
Ook Samsung heeft iets met de populaire emoji’s gedaan. Met AR emoji ben je op de Samsung Galaxy S9 in staat om een avatar te maken op basis van je eigen gezichtsuitdrukkingen. Deze functie herkennen we al van de iPhone X die het Animoji noemt.

Overige specificaties
De Galaxy S9 en S9+ bevatten een 64-bits octacoreprocessor. Bij de S9 heb je een werkgeheugen van 4GB met een opslagcapaciteit van 64- of 256GB. De s9+ beschikt over 6GB werkgeheugen met een opslagcapaciteit van 64- of 256GB.

Wanneer beschikbaar
De Samsung Galaxy S9 en S9+ zijn vanaf vandaag te pre-orderen en zijn vanaf 16 maart beschikbaar voor alle consumenten. De Galaxy S9 heeft een adviesprijs van 849 euro en de S9+ heeft een adviesprijs van 949 euro.

 

Pre-order Samsung Galaxy S9 en S9+

 

Share

Ook interessant