Samsung onthult Galaxy S20

Tijdens het Samsung Unpacked evenement van 11 februari 2020 werd de opvolger van de Samsung Galaxy S10 onthuld, namelijk de Samsung Galaxy S20! In een eerder blogartikel bespraken we al een aantal speculaties over dit nieuwe toestel, je leest deze hier. In deze blog zetten we alle specificaties en leuke weetjes over de nieuwe Samsung Galaxy S20 smartphones voor je op een rijtje. Benieuwd? Lees dan snel verder!

De Galaxy S20 toestellen

Dit Unpacked evenement week de presentatie van de nieuwe flagship toestellen af van voorgaande jaren. Normaliter presenteerde Samsung namelijk een betaalbaarder, regulier en duurder toestel. Dit jaar moest het betaalbaardere toestel echter wijken voor een nóg duurdere variant. Samsung presenteerde tijdens het Unpacked evenement namelijk drie nieuwe toestellen:

  • Samsung Galaxy S20
  • Samsung Galaxy S20+
  • Samsung Galaxy S20 Ultra

Specificaties van de Galaxy s20, S20+ en S20 Ultra

Met deze toestellen doet Samsung afstand van rond aflopende Edge-randen. Ondanks dit feit is het beeldscherm er wel degelijk op vooruit gegaan. Zo heeft de S20 een 6,2 inch amoled-scherm waar de S10 een 6,1 inch scherm had. De S20+heeft een 6,7 inch scherm in tegenstelling tot de S10+, die een 6,4 inch scherm had. De nieuwe S20 Ultra heeft uiteraard het grootste scherm, namelijk een 6,9 inch amoled scherm. Deze is iets groter dan het scherm van de Note 10+. Ook hebben de schermen van de toestellen een ververssnelheid van 120 Hz. Dit is beduidend sneller dan hun voorlopers, de S10 modellen. Deze hadden namelijk een ververssnelheid van 60 Hz. De versnelling merk je voornamelijk tijdens het scrollen op het beeldscherm. Klaar? Scrollen maar!

samsung galaxy s20 s20+ s20 ultra

Camera’s

Qua camera’s konden de nieuwe toestellen natuurlijk niet achter blijven. Zowel de Galaxy S20 als de Galaxy S20+ hebben een 10 MP camera aan de voorzijde voor haarscherpe selfies. Ook hebben beide toestellen een 12 MP Ultra Wide Camera, een 12 MP Wide Angle Camera en een 64 MP Telephoto Camera. Het S20+ model is ook nog uitgerust met een Depth Vision Camera.

De Galaxy S20 Ultra is de echte showstopper van de reeks. Dit toestel is uitgerust met een 40 MP camera aan de voorzijde. Dit is de scherpste selfie-camera op een Galaxy toestel tot nu toe! Een goede scherpe selfie maken was nog nooit zo gemakkelijk. Ook de camera’s aan de achterzijde van het toestel liegen er niet om. Zo is dit toestel uitgerust met een 12 MP Ultra Wide Camera, een 108 MP Wide Angle Camera en een 48 MP Telephoto Camera. Uiteraard heeft ook deze variant een Depth Vision Camera. Wij kunnen niet wachten om deze toestellen te proberen, en de camera’s zelf te ervaren.

Batterijduur

Ieder jaar probeert Samsung de batterijduur van haar toestellen weer te verbeteren. Ook dit jaar maakt het merk weer stappen met hun flagship smartphone. Zo beschikken de Galaxy S20 Ultra toestellen over een maximum batterijcapaciteit van 5000 mAh. De batterij van de Galaxy S20 is ongeveer 4000 mAh. De Galaxy S20+ heeft een batterij van gemiddeld 4500 mAh. Dit is nog niet alles, ze zijn namelijk ook nog eens intelligent! Hoe dat kan? Deze batterij past zich aan op de gewoontes van de gebruiker, zodat je automatisch energie bespaart en de batterij veel langer mee gaat. Dat is nog eens handig!

5G compatibel

De nieuwe S20 serie is niet alleen vernieuwend op het gebied van specificaties en camera’s, de toestellen zijn ook nog eens te verkrijgen met een 5G compatibiliteit. Met deze functie verzend en download je razendsnel media, en wordt mobiel gamen ineens een stuk aantrekkelijker. De telefoons zijn er helemaal klaar voor, het 5G netwerk laat alleen nog even op zich wachten. Benieuwd naar de ontwikkelingen omtrent het 5G netwerk? Je leest het in deze blog.

Samsung Galaxy Buds+

We hadden het er in het Samsung Speculaties 2020 artikel natuurlijk al over, dit jaar komt Samsung met de Galaxy Buds+. Deze nieuwe draadloze headphones hebben een verbeterde audiokwaliteit en maar liefst drie microfoons voor optimale telefoongesprekken. Helaas beschikken de Galaxy Buds+ nog niet over een noise cancelling functie. De headphones hebben een batterijduur van ongeveer 11 uur. Door de Galaxy Buds+ op te laden in de draadloze oplader (en tevens case voor je oortjes) kun je die batterijduur uitbreiden met nog eens 11 uur. De Galaxy Buds+ werken samen met Android en iOS-apparaten. Doordat Samsung een samenwerking is aangegaan met Spotify wordt muziek luisteren een stuk gemakkelijker! Wat de precieze functies hiervan gaan worden moet nog blijken.

samsung galaxy s20 galaxy buds+

Hier zie je het gehele Samsung Unpacked evenement van 2020. Tip: start de video op 15:50, dat scheelt je een kwartier aan reclame voor Samsung’s overige producten.


Ben je benieuwd naar het aanbod Samsung Galaxy S20 smartphones van bij Phone House? Kom langs in één van onze winkels, of kijk op onze website.

Share

Annemieke Roozeboom

is de Social Media marketeer voor Phone House en een van onze top notch blog-schrijvers. Met een passie voor technologie, schrijven en memes creëert zij telkens weer nieuwsartikelen met relevante informatie waar jij als lezer je voordeel mee kan doen! Vragen, ideeën, verbeterpunten? Altijd welkom! Stel ze via het Facebook of Instagram kanaal en help ons jouw ervaring nog beter te maken.

Ook interessant