Samsung onthult de Galaxy A8

Samsung presenteerde vannacht het toestel met een dubbele frontcamera wat vanaf 8 Januari verkrijgbaar is in Nederland.

Design
De Galaxy A8 heeft een 5.6 inch HD scherm met de bekende gebogen randen. Het scherm neemt ongeveer 76% van de voorkant van het toestel in beslag waardoor bijna de gehele voorkant uit scherm bestaat. Het scherm is een OLED-scherm met een resolutie van 2220×1080 pixels. Het toestel is gemaakt van metaal en glas, waardoor het toestel een mooi design heeft.

2001751755

Specificaties
De Samsung Galaxy A8 beschikt over 4GB ram-geheugen en 32GB aan opslag. Mocht dit aan opslag niet genoeg zijn dan heb je de mogelijkheid om dit uit te breiden tot 256GB met een microSD-kaart. Het modem ondersteunt 4G en je hebt een maximale downloadsnelheid van 600Mbit/s. De A8 beschikt daarnaast over een 3000 mAh-batterij en zal draaien op de Android 7.1.1. software. Op de achterkant bevindt zich een vingerafdrukscanner waarmee je het toestel kan ontgrendelen.

2001751757

Camera
De camera op de achterkant van het toestel is een F1.7 lens met een resolutie van 16 megapixels. Op de voorkant van het toestel vinden we een dubbele camera waarvan de ene lens beschikt over 16 megapixels en de andere lens beschikt over 8 megapixels. Door middel van de Live Focus functie ben je in staat om scherpe foto’s te schieten. De Live Focus functie zorgt er namelijk voor dat de achtergrond wazig wordt en je het object of persoon scherp kan fotograferen. Ook is er een speciale functie aanwezig voor het fotograferen van eten en gerechten.

Gear VR
De Samsung Galaxy A8 is het eerste toestel uit de A-serie waar de virtual reality headset Gear VR op aan te sluiten is. Het vermoeden is wel dat de beeldkwaliteit minder zal zijn dan bij de Galaxy-S en Note-modellen door de lagere resolutie van dit toestel.

samsung-galaxy-a8-officieel-1-

Het toestel zal 8 Januari beschikbaar zijn in Nederland voor een prijs van 499 euro. Samsung brengt de A8+ , die in andere landen wel beschikbaar is, niet uit in ons land. De A8 zal in drie kleuren beschikbaar zijn: zwart, orchid grey en goud.

Share

Ook interessant