Samsung Note 8: het wachten is voorbij!

Afgelopen week was het dan zover. Vanaf London werd de Samsung Note 8 gepresenteerd. Zoals vele weten was de Note 7 niet bepaald een succes vanwege de ontbrandingsproblematiek. We kunnen dan ook alvast verklappen dat de Koreaanse fabrikant kosten noch moeite heeft gespaard om deze problematiek bij de Samsung Note 8 te voorkomen. Welke vernieuwingen Samsung met de Note 8 brengt zullen we in dit artikel bespreken.

Camera
Het nieuwste toestel van Samsung is ook het eerste toestel dat een dubbele camera heeft, wat ook meteen het meest vernieuwende aspect is. Beide camera’s hebben optische stabiliteit en een 12 mega pixel sensor. De eerste camera zal een totaalbeeld opleveren van de telefoon en de andere camera zal je meer een ingezoomd beeld opleveren. Je schakelt dus tussen beide camera’s. De Samsung Note 8 komt ook met de portretfunctie, een functie die Apple en Huawei al eerder introduceerde op hun toestellen. Hierdoor kun je diepte creëren in je foto’s waardoor de achtergrond onscherp gemaakt kan worden. Hierdoor zal de focus komen te liggen op hetgeen wat je wilt fotograferen. Achteraf kun je de ‘originele’ foto nog bekijken of de achtergrondscherpte bepalen.

galaxy-note-8-uitgelicht-580x375

Look
De look van de Samsung Note 8 is wat anders dan de vorige toestellen. Hij oogt meer hoekig waardoor het toestel er strak uitziet. Wel heeft dit toestel, net als de anderen uit de edge-serie, een aflopend scherm aan de zijkanten en achterkant.

Boven het scherm vindt je een irisscanner waardoor je het toestel ook kan ontgrendelen door middel van gezichtsherkenning. Naast gezichtsherkenning kun je uiteraard nog steeds het toestel ontgrendelen door middel van je vingerafdruk. Er zit deze keer wel meer ruimte tussen de camera en de scanner zodat je cameralens minder snel vies zal worden. Ook de Bixby-knop is aanwezig op de Note 8 hoewel het nog niet zeker is of deze ook Nederlands zal gaan spreken.

Ook deze keer heeft Samsung gekozen voor een oledscherm. Hierdoor treedt er een mooiere kleurverzadiging op en is je scherm batterij-vriendelijker. Qua schermgrootte verschilt het echter weinig van de S8. Dit is jammer aangezien de Note altijd de uitzondering was vanwege het grote scherm.

Apps
Ook qua software en apps zijn er enkele verbeteringen te zien. Zo komt Samung met App Pair, welke ervoor zorgt dat je makkelijker kan multitasken op het toestel. Je kan nu 2 apps tegelijkertijd starten en deze in één venster openen. Een andere nieuwe toevoeging is Live Message. Dit is speciaal bedoeld voor de stylus waardoor je tekeningen kan maken. Deze zet de Note 8 vervolgens om in gif bestanden. Hierdoor kun je de bestanden op meerdere plaatsen en-/of apps delen. Denk hierbij aan apps zoals Messenger en Snapchat. Daarnaast kun je notities die je met de stylus of S Pen hebt gemaakt kopiëren en plakken waardoor deze ook makkelijker te delen zijn.

galaxy-note-8-s-pen-580x375

Het nieuwe toestel van Samsung mag dan wel geen gezichtsherkenning in het midden van het scherm hebben zitten (zoals lang werd gespeculeerd), het nieuwe toestel biedt de grootste vernieuwingen die er op dit moment te vinden zijn. Kun jij niet wachten om in het bezit te zijn van dit toestel? Pre-order hem dan nu op onze website en ontvang 100,- extra aan inruilwaarde.

Share

Ook interessant