Samsung presenteert Galaxy S9 op 25 Februari

Samsung Galaxy S9 Unpacked

Samsung heeft via haar website bekend gemaakt dat de Samsung Galaxy S9 op 25 Februari gepresenteerd zal worden. Op de website is een kort filmpje te zien waarin de woorden ‘The Camera’ en ‘Reimagined’ centraal staan. De grootste onthulling lijkt dus naar de camera van het nieuwe toestel te wijzen.

Geruchten camera

Tot nu toe waren er meerdere geruchten omtrent de nieuwe Galaxy S9 en zijn camera. Zo zou het toestel een lens krijgen met een variabel diafragma door een fysieke sluiter. Door deze functie ben je in staat om het licht wat de lens in komt aan te passen waardoor je heldere foto’s krijgt. Ook zou er een betere slow-motion functie opzitten tot 480 frames per seconde met een resolutie van 1080 pixels. De Samsung Galaxy 8 filmt op dit moment in 240 frames per seconde, een aardig verschil dus.

Hoewel Samsung nog niets heeft bevestigd, dook er al eerder een foto op van de verpakking van de S9. Hierbij was te zien dat het toestel inderdaad een dubbele diafragma opening krijgt dankzij die fysieke sluiter. Verder zou het toestel er qua uiterlijk hetzelfde uit zien als zijn voorganger, de Galaxy S8.

Bekendmaking Samsung Galaxy S9

De nieuwe Samsung Galaxy S9 wordt, zoals al eerder werd verwacht, op 25 Februari gepresenteerd aan de vooravond van het Mobile World Congress in Barcelona, die 26 Februari begint. Hiermee blijft Samsung hetzelfde ritme aanhouden als voorafgaande jaren, waarbij nieuwe toestellen ook vlak voor het MWC werden gepresenteerd. Evan Blass, telecomjournalist die als betrouwbaar wordt beschouwd, bracht eerder al naar buiten dat het toestel waarschijnlijk vanaf 16 maart te koop is. Of dat zo is moet 25 Febrauri blijken tijdens de presentatie.

Zelf ook meekijken naar de presentatie? Dat kan door op 25 Februari om 18:00 via de livestream op de Unpacked-website van Samsung mee te kijken.

Share

Ook interessant