Samsung kondigt de S6 Edge+ aan

Samsung heeft gisteren de nieuwe Samsung Galaxy S6 Edge+ aangekondigd, de grotere broer van de Samsung Galaxy S6 Edge. Net als de S6 Edge heeft de Galaxy S6 Edge Plus een gebogen scherm dat tot over de randen heen loopt. Het grotere scherm zorgt volgens Samsung voor een nog betere multimedia beleving.

Het gebogen scherm van de oorspronkelijke Galaxy S6 Edge, die in maart het daglicht zag, heeft voor behoorlijk wat reuring gezorgd in de markt. Het toestel bleek veel succesvoller dan Samsung ooit had durven hopen. Samsung heeft naar de wensen van de klant geluisterd en heeft een kruising gemaakt tussen de populaire Samsung Galaxy Note 4 en de Samsung Galaxy S6 Edge.

In tegenstelling tot de Samsung Galaxy Note Edge, die vorig jaar enkel in de Samsung Experience Stores verkocht werd, heeft de Galaxy S6 Edge Plus een maar lichte kromming in het scherm en geen styluspen. Volgens Samsung werd deze pen niet voldoende in Europa gebruikt om in de telefoon te integreren. Wel wordt het, net als bij de Note Edge, mogelijk om snelkoppelingen in de kromming van het scherm te plaatsen. Bij de ‘normale’ S6 Edge is het vanuit de fabriek enkel mogelijk om snelkoppelingen naar contactpersonen te plaatsen, al heeft Samsung het script tot deze edge wel beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars.

grootte vergelijking

In principe is de S6 Edge+ een extra grote versie van de Galaxy S6 Edge, zoals hierboven te zien is. Het is dus goed nieuws voor de mensen die ervan baalden dat de nieuwe Galaxy-lijn geen grotere schermen had. De telefoons zijn van buiten identiek aan elkaar: beide smartphones hebben dezelfde premium materialen. De voor- en achterkant is gemaakt van het supersterke Gorilla Glass 4 en dit wordt omlijst door een metalen rand.

Het binnenwerk

Van binnen heeft de nieuwe telefoon een bescheiden upgrade gehad, zoals alle grotere Samsung telefoons tot nu toe. Zo is bijvoorbeeld de accu gegroeid naar 3000 mAh, 400 milliampère meer dan de Galaxy S6 Edge. Deze grotere accu is nodig om het grote scherm aan te sturen. De batterij is daarnaast extra snel op te laden en kan draadloos opgeladen worden.

De processor is wel hetzelfde gebleven: Samsung heeft trouw gezworen aan haar eigen supersnelle octa-core processor, bestaande uit een 1,5 GHz quad-core die wordt ondersteund door een 2,1 GHz quad-core processor voor de zwaardere taken. Aangezien de processor van de Samsung Galaxy S6 Edge een van de snelste van dit moment is, is dat ook geen rare keuze geweest om hierbij te blijven. Wel heeft de telefoon 4GB werkgeheugen in plaats van 3GB. Dit extra geheugen zorgt ervoor dat de smartphone nog beter de prestaties van de processor kan ondersteunen en nog beter is in multitasking.

Opslaggeheugen heeft de telefoon genoeg, als ondersteunt S6 Edge+ net als de Galaxy S6-serie geen uitbreidbaar geheugen. De smartphone heeft standaard 32 GB geheugen, al is 64 GB ook beschikbaar. Samsung heeft deze keuze om twee redenen gemaakt: om het design te kunnen borgen, maar vooral om de gebruikerservaring tot het maximale te krijgen. Samsung heeft namelijk DDR4 geheugen in haar telefoon gestopt, wat het snelste soort geheugen is wat op dit moment in een telefoon te vinden is. Hierdoor ben je niet meer afhankelijk van de snelheid van een SD-kaart voor de snelheid van de telefoon. Foto’s, films en apps starten hierdoor razendsnel op en je hoeft niet meer tussendoor te bufferen tijdens het filmen in Full HD of 4K.

Multimedia

De camera van de Galaxy S6 Edge Plus is ook van dezelfde succescombinatie als bij de Galaxy S6 en S6 Edge. Aan de achterkant zit een 16 megapixel camera en aan de voorkant schiet je selfies met 5 megapixels. Beide camera’s hebben een diafragma van f/1.9 en de achterkant heeft optische beeldstabilisatie, waardoor je ook met weinig licht de beste foto’s en video’s kunt maken. In de hardware zelf is dus weinig veranderd in vergelijking met de voorgaande telefoons, maar in de software is wel wat extra’s gebouwd. Zo kun je nu foto’s in RAW schieten waardoor je de foto’s na afloop nog beter kunt bewerken, en kun je nu direct video’s streamen naar YouTube voor een Live broadcast. En wil je de video niet direct uploaden, dan kun je ook de video’s op de telefoon bewerken tot een bewegende collage.

audiokwaliteit

Deze beelden kun je overigens ook perfect op de telefoon afspelen. Toen we aan het begin van dit artikel zeiden dat de Galaxy S6 Edge Plus zorgt voor een ideale multimedia beleving, hadden we het namelijk niet alleen over het scherm. De telefoon kan namelijk ook meer uit je muziek halen met de Ultra High Quality upscaling (24bit/96khz, in plaats van 16bit/48khz). En deze muziekkwaliteit is zelfs draadloos over te brengen naar een bluetooth headset.

Productiviteit

Dat de Galaxy S6 Edge Plus een goede telefoon is voor multimedia, dat staat vast. Maar de Note telefoons die tot nu toe altijd in het najaar aangekondigd waren, werden ook met name klaargestoomd voor het zakelijk leven. Samsung heeft daar bij de S6 Edge Plus vooral softwarematig aan gedacht. Zoals eerder gezegd zit er 4GB RAM geheugen in waarmee je nog sneller kunt multitasken en ondersteunt de ‘Edge’ van de S6 Edge eindelijk snelkoppelingen van apps. Maar daar blijft het niet bij: Je kunt de het scherm van de telefoon nu ook makkelijk overnemen op een computer of tablet. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de software te installeren en op hetzelfde WiFi netwerk te zitten. En wanneer je verbonden bent met kun je ook makkelijk documenten en afbeeldingen slepen van en naar de smartphone.

file sharing

 

Tot slot

Al is er wel een Note 5 aangekondigd, heeft Samsung ervoor gekozen om deze telefoon niet naar Europa te brengen. Volgens Samsung worden pennetjes in Europa bijna niet meer gebruikt, terwijl de wens naar grotere schermen onveranderd is gebleven of zelfs gegroeid is. Samsung heeft er daarom voor gekozen om de succesvolle S6 Edge groter te maken met de Samsung Galaxy S6 Edge Plus als gevolg. De design telefoon is op papier weinig veranderd ten opzichte van de S6-reeks. Het grotere scherm, extra RAM-geheugen, betere batterij, nieuwe cameramogelijkheden en verbeteringen in de productiviteit zijn de grootste veranderingen. Vinden we dat erg? Niet echt: Samsung blijft doorgaan op de successen van eerder dit jaar en heeft de S6 Edge volwassener gemaakt met meer opties voor de zakelijke markt. Juist waarvoor de Note-serie ooit in het leven geroepen is.

De Samsung Galaxy S6 Edge Plus is vanaf 4 september te koop in de kleuren Black Sapphire en Gold Platinum voor een adviesprijs van 799,-.

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant