Samsung kondigt Galaxy S5 Mini aan

Samsung heeft gisteren de Samsung Galaxy S5 Mini aangekondigd. De kleine variant van hun vlaggenschip heeft net als zijn voorgangers hetzelfde uiterlijk als de Galaxy S5 met kleine wijzigingen onder de motorkap. 

De Samsung Galaxy S5 Mini is net als zijn ‘grote broer’ een spatwaterdichte telefoon (IP67) met ingebouwde hartslagmeter die te unlocken is met een vingerafdrukscanner. Net als de S5 kun je de batterijduur uitstellen met Samsungs’ Ultra Power Saving Mode en werkt de telefoon met de nieuwste lijn wearables en fitnesstools van Samsung.

De S5 Mini is met het 4,5″ HD Super Amoled scherm een stukje kleiner dan het vlaggenschip, die zelf 5,1″ heeft. De afmetingen van de telefoon zijn 131.1 x 64.8 x 9.1 mm, wat de telefoon bijna 1 centimeter kleiner en minder breed maakt. De nieuwe Galaxy is uitgerust met een 1,4GHz Quad-Core processor, heeft 1,5GB RAM geheugen en 16GB opslag geheugen, wat uit te breiden is met Micro SD-kaart. De resolutie van de camera is gezet op 8 megapixels. Dit is de helft van de resolutie van de S5, maar ruim voldoende voor goede foto’s.

De Samsung Galaxy S5 Mini wordt in het derde kwartaal verwacht voor een adviesprijs van 479,-. Net als de S5 komt de S5 Mini op de markt in de kleuren Charcoal Black, Shimmery White, Electric Blue en Copper Gold.

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant