Samsung Galaxy S4

Met Time Square, New York als decor presenteerde Samsung haar nieuwe paradepaardje: de Galaxy S4.  Dat juist deze plek door Samsung is uitgekozen is geen toeval. Overal ter wereld is Samsung namelijk marktleider wat betreft de verkoop van smartphones, behalve in de Verenigde Staten.

In de New York Music Hall, een kleine 10 minuten lopen van ’s werelds grootste Apple store, gaf Samsung duidelijkheid over wat  “The Next Galaxy” ons gaat brengen. De Galaxy S4 wordt door Samsung de nieuwe levenspartner genoemd en alhoewel het toestel fysiek nog niet in Nederland  is kunnen we je al wel vertellen wat deze levenspartner in zijn mars heeft.

Design
Op het eerste gezicht is er niet zo heel veel veranderd ten opzichte van de SIII.  Het toestel is wederom voorzien van een plastic behuizing met en heeft een metalen rand. Een kleine aanpassing op de voorganger zijn de kleine vakjes boven in de behuizing. Deze vakjes zijn pas echt goed zichtbaar op het moment dat het toestel beweegt.

Scherm
De Galaxy S4 is met een scherm van 4,99 Inch weer een stukje groter dan zijn voorganger.  Het nieuwe scherm heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels (Full HD) en een pixeldichtheid van 441 pixels per inch. Ook maakt het vlaggenschip van Samsung gebruik van de zogenoemde  Amoled technologie die ervoor zorgt dat zowel felle als donkere kleuren natuurlijk overkomen.  Deze techniek zorgt er ook voor dat de kwaliteit van het scherm uit verschillende kijkhoeken optimaal is.

Camera
Dat de S4 over een camera aan zowel de voorzijde als de achterzijde beschikt is natuurlijk geen verrassing.  De 13 megapixelcamera aan de achterkant en de 2 megapixelcamera aan de voorkant zijn goed, maar daarover beschikken andere toestellen ook. De echte vernieuwing zit ‘m in iets anders, de camera’s aan voor en-achterzijde kan je namelijk tegelijkertijd gebruiken.

De nieuwe camera functies:

  • Dual Shot: Een shot van de camera aan de voorkant wordt als een klein frame geplaatst op de foto die je met de achterste camera schiet
  • Story Album: Aan de hand van Facebook updates, persoonlijke herinneringen en andere feitjes kun je foto’s een verhaal meegeven.
  • Shoot & Sound: Met deze functie kun je een geluidsfragment toevoegen aan een  foto. Heb je foto van een woeste branding aan zee dan kun je daar dus ook live golf geluiden aan toevoegen.

 

Smart
De meest opvallende nieuwe software feature is de mogelijkheid om te scrollen met je ogen. Dit betekent dat je een lange tekst kunt lezen zonder dat je het toestel met je vingers aan hoeft te raken. Het ‘oogscrollen’ werkt als volgt:  de camera aan de voorkant ziet waar jij naar kijkt en scrollt automatisch verder wanneer jouw blik zich aan de onderkant van het scherm bevindt. En dat is nog niet alles, want de S4 beschikt naast de Smart Scroll functie ook over de  Smart Pause functie.  Wanneer je tijdens het afspelen van een fimpje even wegkijkt wordt het filmpje automatisch gepauzeerd.  De S4 heeft aan één oogopslag genoeg.

Een eigen tolk
Geïnspireerd door Google Translate heeft ook de nieuwe Galaxy een goed uitgewerkte vertaalfunctie.  Je kunt dus makkelijk met je buitenlandse vrienden chatten doordat de teksten die je invoert automatisch worden vertaald in een vreemde taal naar jouw keuze.  Je kunt zelfs een boodschap inspreken op je toestel en daarna de vertaling weer laten uitspreken. Deze functie wordt  S Translator genoemd en zorgt ervoor dat de Smartphone ook als je persoonlijke tolk kan fungeren.

Dit zijn de meest opvallende functies van de Samsung Galaxy S4.Bekijk hieronder nog eens rustig het overzicht met  alle  specificaties. Wil je meer weten en de Samsung Galaxy S4 als een van de eersten in handen hebben? Kijk dan eens  hier!

 

UPDATE: Wil jij de Samsung Galaxy S4 voor ons Reviewen? Schrijf je dan snel  HIER in.

Share

Peter

Google+ Facebooken, twitteren en apps uittesten. Dat zijn de alledaagse zaken die je als social media moderator van Phone House voor je kiezen krijgt. Heel vervelend allemaal.. maar iemand moet het doen! Voordeel voor jullie is dat alleen de nuttigste apps en de leukste accessoires op dit blog vermeld worden. Heb je suggesties, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stuur ze via socialmedia@phonehouse.nl naar Peter en hij voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant