Samsung Galaxy S10 vs Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S10 vs Samsung Galaxy S9

Nu de gloednieuwe Samsung Galaxy S10 net gelanceerd is leek het ons leuk om deze met zijn voorganger de Galaxy S9 te vergelijken. Dit is ook een echte topper. In dit blogartikel lichten we de verschillen én overeenkomsten uit tussen de Samsung Galaxy S10 en Samsung Galaxy S9

Verschillen in het design

Wanneer je snel naar de toestellen kijkt, lijkt er op het eerste ook niet veel anders te zijn tussen de S9 en de S10. Beide toestellen hebben een ontwerp zonder randen en het scherm valt over de zijkanten heen. Een klein verschil is dat de S10 net een stukje platter is dan de S9. Ook is het scherm van de S10 net iets groter. Een ander klein verschil is dat de S10 in andere kleuren verkrijgbaar is dan de S9. Zo is de S10 uitgebracht in de kleuren Prism White, Prism Green, Prism Blue en Prism Black. De S9 is daarentegen uitgebracht in de kleuren Coral Blue, Sunrise Gold, Lilac Purple en Midnight Black.

Samsung Galaxy S10 vs Samsung Galaxy S9

Het beeldscherm

Beide telefoons hebben een geweldig beeldscherm. Toch zijn er kleine verschillen te ontdekken. Zo heeft de S9 een Super AMOLED-scherm met Quad HD+-resolutie, wat betekent dat de kleuren ontzettend helder zijn! De S10 heeft een Dynamic AMOLED QHD+ Cinematic Infinity Display. Dit beeldscherm zorgt voor een nog betere kijkervaring. De Galaxy S10 heeft dus een iets beter beeldscherm. Daarnaast is het beeldscherm van de S9 0,3 inch kleiner.

Samsung Galaxy S10 vs Samsung Galaxy S9

De verschillen aan de binnenkant:

Een belangrijke vraag voor smartphonegebruikers is: welke telefoon is sneller?  De S10 heeft het dubbele aan werkgeheugen in vergelijking tot de S9. Zo heeft de Galaxy S9 4GB werkgeheugen en de Galaxy S10 8Gb aan werkgeheugen. Hierdoor schakel je extra snel tussen verschillende apps. Naast het grotere werkgeheugen heeft de S10 meer opslagruimte. Zo beschikt het toestel over 128Gb tot zelfs 512Gb aan opslagruimte. De S9 heeft ‘enkel’64 GB, wat voor de gemiddelde smartphonegebruiker volstaat.

Samsung Galaxy S10 vs Samsung Galaxy S9

Extra’s van de Samsung Galaxy S10

Zowel de S9 als de S10 hebben topcamera’s. Toch is de camera van de Samsung Galaxy S10 net iets beter. Zo heeft dit toestel twee extra camera’s aan de achterkant en beschikt de S10 over een Ultra-wide en Dual Pixel technologie, waardoor je in de allerhoogste kwaliteit kunt fotograferen.

Samsung Galaxy S10 vs Samsung Galaxy S9

Conclusie Samsung Galaxy S10 vs Samsung Galaxy S9

Beide telefoons zijn geweldige toestellen met ontzettend veel mogelijkheden. De Samsung Galaxy S10 is net wat geavanceerder ten opzichte van de Samsung Galaxy S9. Dit is ook niet gek, want dit is het nieuwste toestel van Samsung. Beide toestellen werken snel. Het ligt aan jouw eigen voorkeuren. Geef je bijvoorbeeld minder om de allernieuwste technologische snufjes? Dan is de Galaxy S9 iets voor jou.

Bestel hier de Samsung Galaxy S10. Of ga je toch voor de Samsung Galaxy S9?

 

Share

Ook interessant