Samsung kondigt Galaxy Note 4 aan

Samsung heeft vandaag de langverwachte Samsung Galaxy Note 4 aangekondigd. Het Koreaanse bedrijf is in 2011 begonnen met haar Note-serie; een smartphone-lijn die destijds gezien werd als extreem groot, maar wel ontzettend handig. Het grootteverschil tussen deze ‘phablets’ en de huidige flagship-smartphones is op het moment niet immens groot meer, maar de populariteit van de Note-serie blijft aanwezig.  

Drie jaar na het lanceren van de eerst Note kondigt Samsung de Samsung Galaxy Note 4 aan. De Note-serie onderscheidt zich natuurlijk door de bijgeleverde S-Pen van Samsung: een pen die perfect afgestemd is op het touchscreen, zodat je het gevoel hebt dat je een notitieblok in handen hebt. De technologie achter deze S-Pen is in samenwerking met Wacom gemaakt, een tekentablet-merk die professioneel veel wordt gebruikt. Dit merk heeft jaren ervaring met de ideale schrift-naar-scherm techniek, waardoor je handschrift 1-op-1 op je scherm verschijnt. De drukgevoelige pen is bij de Note 4 nog verder ontwikkeld zodat het ‘brush’ effect van schrijven nog beter naar voren komt.

IMG_2653[1]

De Note 4 is de eerste Samsung smartphone met een quad-HD beeldscherm, een schermresolutie die we eerder al bij de LG G3 zagen. Het 5,7″ Super AMOLED beeldscherm geeft hierdoor nog helderder beeld, mooie contrasten en betere kijkhoeken. Net als bij de Note 3 is het grote scherm op te delen voor een betere multitasking ervaring. Je kunt kiezen om één app fullscreen, twee apps in split-screen of een extra app in een pop-up venster te gebruiken.

De nieuwste Note is ongeveer even groot als zijn voorganger en heeft een mooi metalen frame voor extra stevigheid. De telefoon krijgt een 2.7 GHz Quad-core processor, 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslaggeheugen, wat uitbreidbaar is met een MicroSD geheugenkaart. De geluidskwaliteit bij het bellen moet met de Note 4 ook vooruitgaan; de nieuwe telefoon maakt gebruik van drie microfoons voor een betere ruisonderdrukking bij het bellen en filmen.

De 3220 mAh-accu van de nieuwe telefoon is extreem snel op te laden: volgens de fabrikant kan de accu in een half uur tijd voor de helft opgeladen worden. Om onderweg langer met de accu te doen heeft Samsung ook de Note 4 haar Ultra Power Saving mode meegegeven. Deze modus schakelt verschillende functies uit, zodat je met de laatste 10% van je accu nog 48 uur kunt overleven.

Foto’s maak je met de 16 megapixel camera met optische beeldstabilisatie en de frontcamera van 3.7 megapixel. De frontcamera heeft een diafragma van f/1.9, waardoor je zelfs bij weinig licht nog goede foto’s kunt schieten. De frontcamera neemt standaard foto’s in een hoek van 90 graden en kan zelfs (groeps)selfies in een hoek van 120 graden vastleggen. 

De Note 4 is net als de Galaxy S5, S5 Mini en de Alpha te unlocken met de vingerafdruklezer, heeft een ingebouwde hartslagmeter en is de eerste telefoon met een UV-sensor. De laastste sensor is nieuw voor smartphones en kan de gebruiker waarschuwen wanneer de zonkracht te sterk is.

Met de hartslagmeter en UV-sensor moge het duidelijk zijn dat Samsung zich veelal richt op gezondheid. Maar ook andere trends zien we terug in deze nieuwe aankondiging: denk aan de vingerafdruk-scanner en de battery saving mode van de S5 en het metalen frame van de Alpha, maar dan in een Note-formaat en met een S-Pen.

Wij zijn zeer benieuwd naar deze nieuwe telefoon, maar wat vinden jullie ervan? Is de nieuwe Note wat je ervan verwacht hadd? Hebben jullie behoefte aan een phablet, of gaan jullie liever voor een compactere smartphone? Laat het ons weten!

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant