Samsung Galaxy Note 2

Daar is hij dan: de Samsung Galaxy Note 2. De opvolger van de succesvolle Galaxy Note uit 2010 waar wereldwijd zo’n 7 miljoen exemplaren van verkocht zijn.

Groot
De eerste indruk die wij hebben gekregen van de Galaxy note 2, is dat het een indrukwekkende smartphone is die je niet moet aanschaffen als je graag strakke broeken draagt! Vanwege de grote schermen die zo typerend zijn voor Galaxy Note familie, worden deze toestellen ook wel “ Phablets” genoemd. Met de Samsung Galaxy Note 2 krijg je er een scherm van 5,5 inch bij, en dat is dus nog groter dan de Samsung Galaxy sIII. Wanneer we de oude en de nieuwe versie van de Note naast elkaar leggen, is de jongste telg maar een klein stukje groter. Het toestel is dan ook groter geworden in bijna dezelfde behuizing. Dit zorgt ervoor dat scherm een stuk groter is, maar het toestel zelf maar een beetje.

Scherp
Naast groot is het scherm vooral scherp! Met HD kwaliteit en een resolutie van 720×1280 beschikt dit toestel simpelweg over een van de beste schermen op de markt. De combinatie van een gevoeliger scherm en het handige S- pennetje maken het scherm ook nog eens enorm fijn om te gebruiken. De pen en het scherm herkennen elkaar ook zonder aanraking al. Als je een klein stukje boven je scherm beweegt, dan reageert het scherm daar al op.

Overigens biedt het pennetje ook nog eens uitkomst voor de mensen die liever schrijven dan typen. Het toestel beschikt over een superscherpe handschriftdetectie. Dit is natuurlijk ook prima te gebruiken voor het ondertekenen van officiële documenten met je handtekening.

Snelheid en uithoudingsvermogen
Niet alleen het scherm is groot, de batterij is dat ook. Hierbij komen we ook meteen weer bij een pluspunt van dit toestel. De batterijduur is lang, zeker voor smartphone. Een intensieve smartphone gebruiker zou het met een Galaxy Note 2 batterij minstens een dag moeten volhouden. De wat minder intensieve gebruikers kunnen het zelfs 2 dagen redden zonder op te laden.

De Note 2 beschikt ook nog eens over de supersnelle 1,6 GHz quardcore processor. Ook ligt er met 2 gb dubbel zoveel ram geheugen onder de motorkap bij de Note 2. In combinatie met android 4,1 zorgt dit ervoor dat het toestel ook nog eens razendsnel is.

Multimediavriend
Het grote scherm, de prima camera en de snelle processor maken van de Note 2 een ware multimediavriend . Als jij juist deze mediabeleving het allerbelangrijkste vindt, dan is de Note 2 zonder twijfel een van de allerbeste Smartphones van het moment. Uniek aan dit toestel is de splitscreen functionaliteit. Deze functie maakt het mogelijk om twee apps tegelijkertijd te gebruiken. Verder kun je , net als bij de S3 overigens, een film kijken terwijl je andere dingen doet.

We kunnen er echter niet omheen dat het wel een enorm groot toestel blijft. Zoals gezegd niet handig voor in je broekzak, maar het maakt kijken naar video’s en foto’s wel een stuk fijner!

Wil je meer weten over de Samsung Galaxy Note 2, of wil jij je ervaringen delen? Schroom dan niet om hieronder je reactie achter te laten. Wil je hem een keer zien en meemaken? Loop dan eens een van onze winkels binnen. Onze medewerkers staan uiteraard voor je klaar om het toestel met je te bekijken en je van alle andere gewenste adviezen te voorzien!

Snel mobiel internet dankzij nieuw netwerk 4g.

 

 

Share

Peter

Google+ Facebooken, twitteren en apps uittesten. Dat zijn de alledaagse zaken die je als social media moderator van Phone House voor je kiezen krijgt. Heel vervelend allemaal.. maar iemand moet het doen! Voordeel voor jullie is dat alleen de nuttigste apps en de leukste accessoires op dit blog vermeld worden. Heb je suggesties, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stuur ze via socialmedia@phonehouse.nl naar Peter en hij voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant