Samsung Galaxy Mega, groter kan niet.

Samsung presteerde vorige week een wel erg opvallend nieuw lid van hun Galaxy familie: de Samsung Galaxy Mega. Dit toestel is buitenproportioneel groot met een 6,3 inch scherm (ruim 15 centimeter). Dit is nog groter dan eerder al eerder gepresenteerde Chinese reus van Huawei, de Ascend Mate (6,1 inch). De Mega heeft overigens dezelfde looks als zijn kleinere broeders de Galaxy S4 en de Galaxy Note II.

De phablet van Huawei was eigenlijk al veel te groot om normaal mee te kunnen bellen en niet normaal te bedienen met één hand. Dat Samsung nu nog een stap verder gaat is opmerkelijk. In je broekzak past het toestel in ieder geval niet meer en bellen lijkt mij ook oncomfortabel. Neemt niet weg dat het bekijken van video’s en foto’s een stuk plezieriger is en surfen ook simpeler met zo’n groot scherm.  Het scherm beschikt over een resolutie van 1280×720 pixels wat neerkomt op een pixeldichtheid van 233 pixels per inch. Valt toch een beetje tegen als je het vergelijkt met de Galaxy S4 die een pixeldichtheid heeft van 441 pixels per inch, bijna het dubbele.

Wat heeft de grootste telefoon ter wereld nog meer te bieden? Hij heeft een 8 megapixel-camera, een duo-core processor die een snelheid meet van 1,7 Gigahertz per seconden en een batterij van maar liefst 3200mAH. Tsja..dat krijg je nou eenmaal als het scherm zo groot is. Over al deze specificaties kan gezegd worden dan ze “prima” zijn, maar zeker niet heel sterk als je de absolute toppers bekijkt van Samsung zelf en die van de concurrenten.

In vergelijking met de, ook al redelijk forse, Note II is de Mega met 199 gram vrij zwaar en toch ook nog een stuk groter met afmetingen van 167x88x8mm. Zoals je ook kan zien in onderstaande afbeelding.

De Mega is dus een telefoon die zich vooral onderscheidt op het gebied van grootte en biedt daarnaast specificaties waarin het toestel meespeelt als subtopper. Het is echter wel wel gaaf dat het toestel enkele nieuwe functies van de Galaxy S4 over gaat nemen zoals de Translator S die dient als persoonlijke tolk. De Galaxy Mega zal ook beschikbaar zijn voor 4G en verschijnt komende juni rond dezelfde tijd als de Huawei Ascend Mate. Een reuzentijdperk breekt dan aan.

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant