Samsung slaat nieuwe weg in met de Galaxy Alpha

Smartphonegigant Samsung heeft de Samsung Galaxy Alpha aangekondigd, een compleet nieuwe lijn in Samsungs’ Galaxy-familie. De high-end Galaxy Alpha kenmerkt zich door een vernieuwd design, octa-core processor en een metalen frame. 

De achterkant van de nieuwe telefoon heeft wat weg van de Samsung Galaxy S5; een zachte achterkant met een fijn reliëf voor extra grip. Opvallend is dat de kleur bij de Galaxy Alpha ook doorloopt op de voorkant, dit was bij de S5 niet het geval. De smartphone wordt omlijst door een strak metalen frame voor extra stevigheid. De telefoon is met 6,7 mm een van de dunste Galaxy smartphones in de markt en weegt slechts 115 gram.

Dat Samsungs’ nieuwste aanwinst zich richt op de high-end smartphonemarkt is ook te zien aan de specs. De telefoon heeft een 4,7″ HD Super Amoled scherm, een 12 megapixel camera, 2 GB RAM- en 32 GB opslag geheugen (niet uitbreidbaar). Het hart van de telefoon is een Exynos 5 octa-core processor: deze 8 (!) processorkernen bestaan uit een 1.8GHz quad-core processor en een 1.3GhHz quad-core processor. 

alle kleuren

De Galaxy Alpha gaat voor de volledige Galaxy-ervaring: de telefoon krijgt S-health, een vingerafdruk-scanner, Ultra Power-Saving mode en een privé-modus. Vanzelfsprekend is de smartphone vanaf de lancering te combineren met alle Samsung wearables.

De telefoon is medio september verkrijgbaar in het zwart, wit, goud en zilver. De blauwe variant komt exclusief naar Phone House.

 

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant