Samsung Galaxy A7 – Samsungs metalen telefoonlijn breidt uit

Samsung heeft afgelopen week de nieuwste smartphone met metalen behuizing aangekondigd: de Samsung Galaxy A7. Deze 5.5″ phablet is met 6,3 millimeter de dunste Samsung smartphones en is, net als de Samsung Galaxy A3 en A5, volledig ingericht voor de beste social media ervaring. Klanten die gecharmeerd zijn van de Galaxy A-lijn, hebben met deze nieuwe aanwinst keuze uit een 4.5″, 5.0″ of een 5,5″ smartphone. 

Geheel in lijn met het design die Samsung al sinds de Galaxy Alpha uitvoert, is de Samsung Galaxy A7 een metalen smartphone. Samsung lijkt afgestapt te zijn van de plastic smartphones en kiest wederom voor een ontwerp die luxe oogt en stevig aanvoelt. Er is een grote kans dat we deze designrichting in de toekomst vaker bij Samsung telefoons gaan zien; naast de Alpha, is dit ontwerp ook al succesvol bij de Galaxy Note 4  toegepast.

groottevergelijking mm=px 900px

De Galaxy A7 is in principe een grotere broer van de recent aangekondigde Galaxy A3 en A5. De telefoon heeft een 5,5″ Full HD scherm, draait op Android 4.4.4. en heeft 16 GB uitbreidbaar opslaggeheugen. Omdat het scherm een Full HD resolutie heeft en een halve inch groter is dan de Galaxy A5, heeft Samsung het hart achter de smartphone een flinke boost gegeven: de Galaxy A7 heeft 2GB RAM en een octa-core processor die bestaat uit twee afzonderlijke quad-core processoren. Ook is de 2.600 mAh batterij groter gemaakt dan die van de kleinere broertjes, zodat je er zeker van kunt zijn dat de telefoon een volledige dag mee gaat.

 

Camera

Omdat de Galaxy A7 omschreven wordt als de ideale social media smartphone, is er veel aandacht besteed aan de camera. De telefoon heeft een 13 megapixel camera aan de achterkant en een 5 megapixel ‘selfie-camera’ met groothoek lens.

Een normale frontcamera heeft een kijkhoek van 70 of 85 graden maar bij de Galaxy A7 is het mogelijk om een hoek van 110 graden in portrait mode en 120 graden in landscape te schieten. Hierdoor betrek je nog meer vrienden in dezelfde selfie. En je hoeft niet meer moeilijk te doen tijdens het schieten zelf: Naast het fotograferen via de knop op het scherm, kun je ook een beeld vastleggen via een handgebaar of stemcommando. Na het schieten van je foto’s perfectioneer je de plaatjes eenvoudig met het ingebouwde bewerkingsprogramma of zet je verschillende foto’s om in een animated GIF-afbeelding.

selfie

 

Handige functies

Naast het maken van goede foto’s, heeft Samsung bij de nieuwste smartphone ook gekeken naar handige features uit hun andere Galaxy smartphones. Zo heeft de telefoon een Super Amoled scherm dat tot 40% meer kleuren weer kan geven, wordt de helderheid van het scherm aangepast aan de omgeving en is het (bel)geluid geoptimaliseerd, zodat je geen last meer hebt van omgevingsgeluiden.

Voor de bediening is er verder gekeken naar de populaire Note-serie. Omdat niet iedereen het 5,5″ scherm met één hand kan bedienen, kun je bij de Galaxy A7 tijdelijk het scherm verkleinen door in de linker bovenhoek te tikken. Hierdoor kun je toch het hele scherm met je duim bereiken. Ook is er gekeken naar de mustitasking mogelijkheden: je kunt op het grote scherm verschillende vensters naast elkaar bedienen. Eerst hield multitasking in dat je op de achtergrond vensters open had staan, maar nu werk je gewoon in meerdere programma’s vanuit hetzelfde scherm!

multitask

 

De zwarte en witte Samsung Galaxy A7 smartphones zijn vanaf maart beschikbaar voor € 509,-.

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant