Samsung Galaxy A3 en A5: extreem dunne, metalen selfie smartphones

Samsung heeft jarenlang bekend gestaan om de plastic telefoons. Hoewel de concurrentie een stevig metalen body al geruime tijd omarmd had, bleef Samsung haar vertrouwen houden in lichte smartphones van kunststof. Bij de introductie van de Samsung Galaxy Alpha wist het bedrijf ons dan ook te verrassen: Samsung had haar volledig plastic body verruild voor een telefoon met stijlvol metalen frame. Blijkbaar past dit type materiaal nu helemaal in Samsungs’ visie omdat de Koreaanse fabrikant na de Alpha en de Note 4 wederom twee smartphones met een metalen body aangekondigd heeft: de Galaxy A3 en de Galaxy A5.

De nieuwe A3 en A5 worden gezien de specificaties echte mid-range smartphones in het lichaam van een slanke high-end telefoon. Van deze twee is de Samsung Galaxy A3 het instapmodel: de smartphone is slechts 6,7 mm dik, heeft een 4,5” Super-Amoled scherm, een 8 megapixel camera en 1 GB RAM-geheugen. De 6,9 mm dunne Galaxy A5 krijgt een 5” HD scherm, een 13 megapixel camera en 2 GB RAM-geheugen.

Beide telefoons hebben een 1,2 GHz Quad-Core processor voor multitasking en het snel laden van webpagina’s. Hierdoor is de snelheid en rekenkracht van de twee telefoons gelijk, maar is de Galaxy A5 beter geschikt om meerdere processen tegelijkertijd te draaien.

grootte

Ook al zien beide smartphones er high-end uit, zijn de Galaxy A3 en A5 bedoeld voor een jonger publiek. De telefoons worden in verschillende kleuren uitgebracht en hebben de ideale specificaties voor het goed vastleggen en delen van foto’s via social media. Selfies krijgen daarom ook een belangrijke rol: Samsung heeft de telefoons een 5 megapixel frontcamera gegeven met een groothoeklens en automatische gezichtsherkenning. Hiermee ben je ervan verzekerd dat je de beste foto’s met je vrienden kunt delen.

Net als andere Galaxy smartphones zijn deze telefoons uitgerust met Samsungs’ Ultra Power Saving Mode, Private Mode en Multi Screen. De telefoons hebben daarnaast een Adaptive Display die in elke omgeving zorgt voor een beter contrast en grotere kijkhoeken.

De Samsung Galaxy A3 en A5 zijn vanaf het eerste kwartaal van 2015 beschikbaar in de kleuren Pearl White, Midnight Black, Platinum Silver, Soft Pink, Light Blue en Champagne Gold. De verkoopadviesprijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

Wat vind jij van deze nieuwe telefoons en van de richting die Samsung op gaat met de metalen body? Laat het ons weten!

kleuren

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant