Review Wiko Ufeel Prime

Als je aan de naam Wiko denkt, denk je misschien aan de kleurrijke en betaalbare telefoons die dit Franse merk het afgelopen jaar in Nederland heeft geïntroduceerd. Deze kleine kleurige krachtpatsertjes kunnen nog steeds op veel sympathie rekenen, omdat ze veel functionaliteit leveren voor een democratische prijs. Nu wil Wiko een stapje hogerop, en daarom is er nu de Wiko Ufeel Prime: een iets duurder model dat met een hoogwaardige afwerking en dito prestaties de middenklasse bestormt.

DSC00465Wat meteen opvalt als je de Ufeel Prime in je hand hebt is het gewicht en het materiaal. Er is langs de buitenkant bijna geen plastic te zien, en de telefoon voelt door het gewicht erg stevig aan. Het uiterlijk doet van voor gezien een beetje aan een Samsung denken, met ongeveer dezelfde vorm en verhoudingen, maar aan de achterkant zie je het verschil duidelijk. Vooraan zit een selfiecamera met flits, die beide netjes weggewerkt zijn.DSC00469Als het scherm aan gaat vallen meteen de felle kleuren op, en de resolutie van 1920×1080 waarmee alles weergegeven wordt is erg goed. Het 5” LCD-scherm staat zijn mannetje prima, en pixels onderscheiden is in elk geval onmogelijk. De menu’s zijn op karakteristieke wijze voor Wiko weer erg flitsend, je ziet er alle kleuren van de regenboog. Dit alles gaat lekker vooruit dankzij de Snapdragon 430 octa core processor en het werkgeheugen van 4 GB, een zeldzaamheid bij een telefoon voor deze prijs. Je krijgt de beschikking over 32 GB opslagruimte, en als dat niet genoeg is kun je dit ook nog aanvullen met een extra SD-kaartje.DSC00479Dan een ander belangrijk onderdeel, de camera. Je krijgt bij deze Wiko een IMX258-camera van Sony, die met 13 megapixel meer dan deftige beelden schiet. Bij het delen op social media vallen de foto’s in positieve zin op, ook als je de selfiecamera van 8 megapixel gebruikt. Mooie resultaten dus, en op het schermpje zien je foto’s er ook altijd prima uit.

DSC00519Waar Wiko ook punten mee scoort is de vingerafdrukscanner, die extra functionaliteit heeft gekregen. Zo kan je op de scanner alle 5 je vingers een andere functie geven. Als je bijvoorbeeld je duimafdruk koppelt aan Whatsapp, dan opent de app als je je duim scant, en ook zo met de rest van je vingers. Een leuke functie die intuïtief aanvoelt, en waar je erg snel aan gehecht raakt. 

Alles bij elkaar opgeteld kunnen we dus wel concluderen dat deze Wiko Ufeel Prime een voltreffer is. De hele telefoon voelt degelijk aan, werkt vlot, en kan nog jaren mee dankzij de vingerafdrukscanner. Ook de sterke hardware zoals het display en de camera vallen op in positieve zin. Met zijn sterke prestaties en knappe uitvoering is dit een echte must-have smartphone voor wie liever zijn geld op zak houdt.

 

Share

Ook interessant