Oppo Find 5

China staat bekend om goedkope en helaas vaak slechte producten, maar dat begint te veranderen. De producten worden steeds beter en de prijs blijft laag. Op de smartphonemarkt slaan de Chinezen hun slag. Nog niet zo heel lang geleden bespraken we de Ascend Mate van het Chinese Huawei en nu is er een tweede Chinese Android-telefoon die haar intrede gaat maken op de Nederlandse markt: de Oppo Find 5.

Over fabrikant Oppo weten we vrij weinig en na wat Google speurwerk is het duidelijk dat ze nog verstopt zitten in China, maar met het toestel lijkt het wel snor te zitten. Met deze Europees aanvoelende promo werd hij geïntroduceerd.

Design
De Find 5 ziet er fraai uit, zeker voor Chinese maatstaven. Dat komt grotendeels doordat het toestel niet die plastic look heeft en vermoedelijk gemaakt is van polycarbonaat. De behuizing geeft het toestel een solide en duurzame feel. De achterkant voelt heel fijntjes aan en heeft voldoende grip. De voorkant is één en al glas, hetgeen ook vaak wordt beschouwd als mooi. Grootste nadeel van het design  is de grootte van het toestel. Hoewel het scherm dezelfde afmetingen heeft als de  Samsung Galaxy s4 en de  Xperia Z van Sony is het toestel langer. Hierdoor is het bedienen met één hand bijna een utopie.

Hardware
De Find 5 draait op een processor met vier kernen en heeft verdere prima specificaties die vergelijkbaar zijn met menig ander high-end smartphone. Al is de processor ietsje verouderd, maar daar zal menig gebruiker weinig van merken. Eén van de grote pluspunten van de Find 5 is ongetwijfeld het verbluffende scherm. Met 441 pixels per inch scoort het heel hoog, de iPhone 5 heeft bijvoorbeeld ‘slechts’ 321 ppi. Uit testen bleek het Chinese scherm het beste dat momenteel op de markt is. Vooral de kleuren zijn magnifiek en ook het contrast daarin verdiend een pluim.

Camera
Zoals de meeste grote jongens in de smartphonewereld gaat de Find 5 voor een camera met veel pixels (13 megapixels) en presteert daarmee naar behoren. Grote nadeel zijn de opties van de camera-app, deze zijn nogal summier  Geen uitgebreide instellingen, maar meer recht toe recht aan zoals we ook kennen van de iPhone.  Ook geen ramp, maar voor de cameranerds toch jammer.

Prijs en beschikbaarheid
De Find 5 is dus een prima telefoon die op alle vlakken mee kan komen met enkele directe concurrenten, maar waarmee het echt een klapper maakt ten opzichte van zijn concurrenten is de prijs. De prijs moet onder de 500 euro te komen liggen en daarmee is het gemiddeld ruim 100 euro goedkoper. Vanaf deze maand moet hij al in de winkel liggen, maar een precieze datum is er nog niet. Hou onze site in de gaten mocht je geïnteresseerd zijn in deze fraaie, degelijke en relatief goedkopen telefoon van Chinese makelij.

Zou jij de Oppo Find 5 aanschaffen? We horen graag jouw mening!

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant