Nokia Lumia 930

Vanaf begin juli is het nieuwe vlaggenschip van Nokia, de Lumia 930 in Nederland verkrijgbaar. De 5″ Lumia 930 biedt het maximale van Windows Phone 8.1 voor een schappelijke adviesprijs van 499,-.

De Nokia Lumia 930 komt op de markt in de kleuren zwart, wit, oranje (mooi tijdens het WK!) en groen. De telefoon voelt extreem solide aan, precies wat we van Nokia gewend zijn. De achterkant is gemaakt van polycarbonaat met een aluminium rand en geeft een premium en duurzaam gevoel.

Formaat
Qua specificaties lijkt de Nokia Lumia 930 veel op het vorige vlaggenschip, de Nokia Lumia 1520. Een van onze grootste kritiekpunten van deze telefoon was dat 6″ wel erg groot was voor een smartphone. Al is het scherm van de LG G Flex ook 6″, is de LG nog enigszins te bedienen met 1 hand dankzij de curve. De Lumia 1520 moet je met beide handen bedienen en wanneer je kleiner wil moet je gelijk voor de oudere Lumia 1020 gaan. Gelukkig heeft Nokia nu rekening gehouden met mensen die een iets kleinere telefoon willen: het 5″ scherm van de Lumia 930 maakt de telefoon alleen wat langer dan de 4,5″ Lumia 1020, in de breedte merk je niks.

Technische specs
De Lumia 930 is qua inhoud weinig anders dan de 6″ Lumia 1520. De telefoon heeft een 2.2 GHz Quad-Core processor, 2 GB RAM en een full-HD scherm. Het opslaggeheugen van de Lumia 930 is verdubbeld naar 32 GB, maar de keerzijde is dat dit niet uit te breiden is met microSD, wat de 1520 wel kon.

Camera
De camera van de 930 is precies dezelfde als de camera die ook in de Lumia 1520 is gezet. De 20 megapixel camera heeft een Zeiss-lens en optische beeldstabilisatie en verzekert je van scherpe foto’s met heldere kleuren. De telefoon biedt dankzij Nokia’s eigen PureView technologie en het programma Nokia Camera veel bewerking-opties. Zo kun je achteraf zeer goed inzoomen op een foto zonder kwaliteit te verliezen.

Windows Phone 8.1
 De telefoon komt standaard op de markt met Windows Phone 8.1, een mooie update ten opzichte van WP 8. Het is met 8.1 mogelijk om een extra rij tiles op je hoofdscherm te zetten, kun je deze tegels transparant maken en je krijgt meer inzichten over je telefoon- en dataverbruik. Een ander groot voordeel van Windows Phone 8.1 is dat het voor ontwikkelaars nu nog makkelijker is om apps te maken voor de mobiel: alle Windows 8.1 apps van de computer zijn met een simpel vinkje om te zetten naar een mobiele app.

Tot slot
Al heeft de Nokia Lumia 930 iets minder zware specs dan de concurrerende flagships, hebben wij een goed gevoel over deze nieuwe Nokia. De telefoon voelt extreem solide aan, is snel en door Windows Phone 8.1 zeer gebruiksvriendelijk. Al heeft deze telefoon geen 41 megapixel camera, heeft Nokia bij de 1520 bewezen dat Nokia’s foto’s ook met 20 megapixel zeker de moeite waard zijn.

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant