Nokia Lumia 925

Nokia brengt een nieuw vlaggenschip op de markt: de Nokia Lumia 925. De vorige Lumia topper van Nokia,  de 920, was toe aan vervanging nu de lanceringen van de concurrenten om de oren vliegen. Het verschil met de vorige model is echter niet heel groot als je kijkt naar de binnenkant. Het uiterlijk heeft echter een flinke boost gehad en Nokia verwisselt  het plastic deels voor metaal. Dat levert een stijlvolle, bijna on-Nokiaanse, look op. Alleen de randen zijn overigens van aluminium. De achterkant bestaat nog steeds van polycarbonaat. Maar zoals je hieronder ziet zijn de kleuren wel aangepast naar wit, grijs en zwart. Voor andere kleuren zijn covers beschikbaar in de kleuren rood en geel.

Camera
De camera is ook in een nieuw jasje gestoken. Hierbij zijn niet de megapixels omhoog gegooid, maar de beeldkwaliteit is wel verbeterd met behulp van verbeterde algoritmes waardoor foto’s er beter uitzien bij veel licht. Ook is er een nieuwe Smart Camera functie. Met deze Smart Camera kan je meerdere foto’s heel snel achter elkaar nemen en vervolgens direct bewerken met onder andere Best Shot en een Action Shot functie. Iets wat we ook kennen van andere toestellen. Nokia zal de Smart Camera overigens ook gaan gebruiken bij andere Lumia modellen.

Oplader
Bij de Lumia 920 werd in de eerste paar maanden na verschijning een draadloze oplader meegeleverd, bij de 925 ontbreekt deze ook al is draadloos opladen wel een optionele mogelijkheid. Hiervoor dien je een apart hoesje aan te schaffen. Jammer dat dit ontbreekt ook al heeft het ook een voordeel: het toestel is een stukje dunner geworden. Van 10,7 naar 8,5 millimeter. En niet alleen dunner, maar ook een stuk lichter: van 185 naar 139 gram.


Volgende maand in de winkel
Zoals ik aan begin al vertelde zijn de specificaties van de hardware verder vrijwel hetzelfde gebleven. Het enige wat daar eigenlijk opvalt is dat het opslaggeheugen van de 925 is afgenomen van 32GB naar 16GB. Volgende maand verschijnt het toestel al in het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, China en Duitsland. Als het goed is zal de Nokia Lumia 925 niet veel later ook in Nederland in de winkel liggen. De adviesprijs bedraagt 568 euro, waarmee hij gemiddeld 100 euro goedkoper is dan de concurrerende toestelen van Sony, Apple, HTC en Samsung.

Zou jij kiezen voor deze nieuwe Lumia topper? Waarom wel of waarom juist niet?

Wil je op de hoogte worden gehouden over de exacte release datum van de Nokia Lumia 925? Schrijf je dan in voor onze  nieuwsbrief!

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant