Nokia Lumia 630

Vorige week heeft Nokia de Lumia 630 aangekondigd, de opvolger van de  Lumia 520. De 520 is dankzij de gunstige prijs een van de meest populaire Windows Phones en de Lumia 630 moet dit zien te overtreffen met geweldige specs voor nog minder geld bij de introductie. Wij kregen de Lumia 630 tijdens een Nokia event in handen. Lees hier onze eerste indruk.

Lumia 630: veel kwaliteit voor de prijs

Nokia richt zich met de nieuwe 630 op een grote groep klanten die veel smartphone voor een lage prijs willen. De nieuwe Windows Phone zal bij introductie rond de 149,- kosten en daar krijg je veel telefoon voor terug. De Lumia is uitgerust met een 1.2 GHz quad-core processor, een 4.5” scherm en heeft 8 GB opslagruimte die met een Micro-SD uitbreidbaar is tot 128 GB. De telefoon ligt met zijn 135 gram goed in de hand en voelt stevig aan.

 

Frontjes

Nokia gaat met haar nieuwste budgettelefoon weer terug naar de roots: er zijn vijf verwisselbare achterkantjes verkrijgbaar, zodat je de telefoon naar smaak aan kunt passen. De achterkantjes zijn beschikbaar in mat zwart en wit en hoogglans geel, groen en oranje. Bij aanschaf van de telefoon krijg je gratis een gekleurde cover, zodat je bijvoorbeeld tijdens het WK een opvallende oranje smartphone hebt. De knoppen zijn geïntegreerd in de frontjes, zodat je helemaal over gaat op de nieuwe kleur bij het verwisselen van een achterkant.

frontje

Luxe extra’s

Ook bij het instapmodel van Nokia krijg je gratis Here Maps, Nokia’s eigen kaarten applicatie. Met de app Here Drive heb je zelfs offline navigatie in 97 landen! Hiervoor moet je wel eerst de kaarten downloaden. Aangezien dit veel ruimte in beslag neemt, is het extra handig dat je het geheugen uit kan breiden met Micro SD kaarten.

Op de Lumia 630 wordt ook standaard Mixed Radio geleverd, Nokia’s antwoord op Spotify. Met Mixed Radio heb je toegang tot ruim 30 miljoen tracks die je zonder reclame kunt beluisteren.
Wanneer je niet zo’n grote databundel hebt om continu muziek te streamen, kun je met de app zelfs muziek downloaden; Het is mogelijk om in totaal 6 mixen offline te halen, zodat je tot 12 uur muziek kunt luisteren. Stel de mixen zelf samen, of ontdek nieuwe muziek met de voorgeselecteerde mixen van Nokia.

 

Camera

Nokia heeft bij de Lumia 630 gekeken naar de beste camera die je voor de prijs kunt krijgen. Helaas houdt dit in dat er geen Nokia PureView camera in zit, maar een ‘simpele’ 5-megapixel camera.

Gelukkig krijg je bij deze camera wel een zeer uitgebreid software pakket: Met Nokia Camera kun je simpele bewerkingen maken aan je foto’s. Wil je een stap verder gaan, heeft Nokia ook Creative Studio meegeleverd waarmee je de kleurbalans en rode ogen kunt aanpassen en filters toe kunt voegen. Deze foto’s zijn vanuit de applicatie snel te delen op Facebook en Twitter.

De Lumia 630 heeft geen ingebouwde frontcamera, maar heeft een applicatie geinstalleerd zodat je toch selfies kunt maken. Met Glam Me krijg je stembegeleiding voor de beste compositie en kun je vanuit de applicatie je zelfportret verbeteren.

wp8

Windows Phone 8.1

Op de Lumia 630 wordt standaard geleverd met Windows Phone 8.1; de nieuwste versie van het OS. Bij deze nieuwste versie van de software wordt het nog makkelijker voor ontwikkelaars om apps te maken en zal het grotendeel van de Windows 8 apps voor de computer ook op Windows Phone 8.1 werken.

Onder de motorkap is er veel veranderd aan Windows Phone. Zo kun je nu zelf kiezen of je op de telefoon een extra rij ‘tiles’ op je hoofdscherm wilt en kun je de tegels transparant maken zodat je ook een foto als achtergrond kunt selecteren. Met Internet Explorer 11 synchroniseert de browser automatisch met de computer, zodat je de openstaande tabbladen van je telefoon direct op de computer over kan nemen.

Je hebt met Windows 8.1 ook extra inzichten op je verbruik. Bij je opslagruimte zie je direct wat elke app aan geheugen kost en kun je de apps nu ook geheel op je SD-kaart zetten. Bij batterijduur kun je nu per app zien welke apps het meeste van je batterij wegsnoepen en stel je in wat op de achtergrond draait en je hebt verbeterde data inzichten. Je stelt in wat je databundel per maand is, wanneer je contractuele maand begint en krijgt automatisch een melding wanneer je bijna over je data heen zit. Als je weinig data overhoudt, kun je datacompressie inschakelen, waarmee webpagina’s automatisch minder zwaar gemaakt worden en je minder snel door de bundel heen gaat.

Volgens Nokia zullen alle Nokia WP8 telefoons een gratis Over The Air update krijgen naar de nieuwste software versie.

 alle kleuren

Tot slot

Nokia heeft grote verwachtingen van de nieuwe Lumia 630. Voor de mooie prijs van 149,- krijg je dan ook veel smartphone voor je geld. Nokia heeft bij de telefoon vooral ingehouden op de 5-megapixel camera, de resolutie van het scherm, de processor en de schermtechniek, maar zelfs deze beperkingen maken de smartphone zeker een hardloper in de prijsklasse.

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant