Gelekte afbeeldingen van de nieuwe Nokia verschijnen online

De gelekte beelden die online zijn verschenen zouden de nieuwe Nokia laten zien. Volgens bronnen zou het gaan om de Nokia 9 smartphone. Het gaat om onderstaande afbeelding waarbij een gebogen scherm te zien is.

Het beeld van de schets en de afbeelding met het schermpaneel zijn gepubliceerd door Nokia Poweruser. Beide afbeeldingen tonen een toestel met een gebogen scherm wat dezelfde afmetingen lijkt te hebben. Echter spreekt de bron achter de afbeelding van de schets over een 5.7 inch scherm en spreekt men op de afbeelding over een 5.5 inch scherm. De site omschrijft de bron die de schets aanleverde als een betrouwbare bron die eerder al melde dat de Nokia 9 zou komen met een OLED-scherm en een dubbele Zeiss-camera aan de achterkant.

Het nieuwe toestel zou een scherm resolutie hebben van 2560×1440 pixels wat we ook terugzien bij de Nokia 8 die net verschenen is.

Schets Nokia 9 Nokia 9 voorkant

Op het frontscherm in de afbeelding is duidelijk te zien dat er ruimte is gemaakt voor een camera en een luidspreker. Door de smalle randen is het aannemelijk dat er geen ruimte meer is voor een vingerafdrukscanner op de voorkant van het scherm. Volgens bronnen zou deze dan ook aan de achterkant zitten.

Het nieuwe toestel zou 6- of 8GB werkgeheugen krijgen en 128 GB opslagruimte. Daarbij zou de Nokia 9 waterbestendig zijn en een irisscanner bevatten.

In April meldde de site Nokia Poweruser al dat de Nokia 9 op zijn vroegst in het najaar zou worden gepresenteerd. In europa gaat het toestel vermoedelijk rond de €749 kosten.

Share

Ook interessant