Hoe kies je een nieuwe telefoon?

nieuwe telefoon

Je oude telefoon is aan vervanging toe. Of je telefoon nu traag of kapot is of je abonnement loopt af en je mag een nieuw toestel uitzoeken: een nieuwe telefoon uitzoeken is dan jouw nieuwe prioriteit. Waar begin je met de zoektocht naar een nieuwe telefoon? Ga je voor het nieuwste model met de meest geavanceerde opties of is een iets ouder toestel ook prima voor jouw wensen? In dit blogartikel lichten we uit waarop je kunt letten bij het uitzoeken van een nieuwe telefoon.

Android of iOS?

Wanneer je de zoektocht naar een nieuwe telefoon begint, is het natuurlijk erg handig als jij weet wat je belangrijk vindt aan een nieuwe smartphone. Zo heeft iedereen natuurlijk zijn eigen voorkeur tussen iOS en Android. Zo is Android makkelijker te personaliseren dan iOS. Het besturingssysteem van Apple is dan wel weer stabiel en veilig. Ook is iOS helemaal geoptimaliseerd voor iPhones, waardoor het besturingssysteem zuinig en snel is. Voor een iPhone betaal je dan ook vaak relatief veel, terwijl er talloze budgetvriendelijke Android-telefoons te vinden zijn.

nieuwe telefoon Samsung

De snelheid van het toestel

Vind je een snelle smartphone erg belangrijk? Dan kun je het beste kiezen voor een goede processor. Zo heb je tegenwoordig processors met vier of acht kernen. Deze worden ook wel quad- (vier) of octacore (acht) genoemd. De laatste processor is een stuk sneller aangezien deze meer kernen heeft.

Ook GHz (de kloksnelheid) is een indicatie voor de snelheid van het toestel. Kloksnelheden van 2,2 GHz garanderen een snelle telefoon. Goedkopere telefoons hebben vaak een kloksnelheid van 1,8 GHz. Lager is natuurlijk ook nog mogelijk, maar dan wordt het toestel als snel erg traag. Smartphones met 4 of meer RAM-geheugen zijn relatief snel, natuurlijk geldt ook hier hoe meer hoe sneller.

nieuwe telefoon Huawei

Opslagcapaciteit

Maak jij ontzettend veel foto’s met jouw smartphone of gebruik je vaak veel apps? Dan is een telefoon met een grote opslagcapaciteit belangrijk. Ook hier geldt: hoe meer hoe is beter. De gemiddelde smartphone gebruiker heeft genoeg aan 64GB, iemand die veel games speelt of veel foto’s maakt heeft al snel meer nodig. Met een Micro SD-kaart kun je natuurlijk ook de opslagcapaciteit uitbreiden.

nieuwe telefoon iPhone

Het design

Het scherm en het design bepalen natuurlijk voor een groot deel de prijs. Dit is natuurlijk erg belangrijk aangezien je jouw smartphone veel zult zien. Kijk je veel films en series op je telefoon? Dan is een scherm met veel pixels en HD-kwaliteit de beste optie. Bovendien is het van belang dat een smartphone bij je past. Zo zijn er tal van toestellen in diverse kleuren. Natuurlijk kun je een leuk hoesje om je telefoon doen om deze te personaliseren, toch blijft het design voor velen erg belangrijk.

nieuwe telefoon Sony

Reviews lezen

Heb je na jouw uitgebreide zoektocht een of meerdere telefoons op het oog? Lees dan verschillende reviews. Zo weet je zeker of de telefoon het geld waard is en weet je wat je kunt verwachten van het toestel.

Welke telefoon(s) heb jij op het oog? Via onze website vind je ontzettend veel keuze in te gekke toestellen. Wil je een persoonlijk en passend advies? Kom dan langs in één van onze winkels, onze medewerkers helpen je graag! Via www.phonehouse.nl/winkels vind je een volledig overzicht van al onze vestigingen.

Share

Ook interessant