Nieuwe Samsung S4 smartphones

Het nieuwe vlaggenschip van Samsung,  de Galaxy S4, doet het net als zijn voorgangers erg goed.  Een reden voor Samsung om hun succesvolle Galaxy-serie verder uit te breiden. Dat doen ze met drie nieuwe Samsung S4 smartphones: de S4 Active, de S4 Zoom en de S4 Mini. Laatstgenoemde smartphone is een bekende uit de voorgaande Galaxy-reeksen en betreft (verrassing) een kleinere versie van de S4.  De S4 Zoom is een kruising tussen de Galaxy camera en de smartphone en heeft uitgebreide camera-functies en een flinke lens. Tot slot presenteerde Samsung de S4 Active, dit toestel heeft afgekeken bij  Sony’s Xperia Z en is volledig waterdicht.

Galaxy S4 Mini
Een veelbesproken item bij veel nieuwe telefoons is de grote, ze worden namelijk steeds groter en de mode term Phablet (kruising van phone en tablet) zie je steeds vaker.  Sommige mensen vinden het mooi en fijn om te werken met een groot scherm, terwijl andere het onhandig en lelijk vinden om met zo’n enorm apparaat in hun zak rond te lopen. De Mini van de Samsung is daarom een goede oplossing, je kan het scherm heel makkelijk met één hand bedienen en de specificaties zijn nagenoeg hetzelfde. Al is het scherm wel erg matig als je het vergelijkt met de vorige toestellen. Verder een prima toestel dat, als we het scherm buiten beschouwing laten, meedoet in de subtop van de markt. Helaas is dat ook het geval met de prijs die ligt op 500 euro.

Galaxy S4 Zoom
De Zoom wordt een smartphone genoemd, maar op het eerste gezicht ziet hij er meer uit als een compact camera. Hij is vrij dik (1,5 cm) en heeft een nadrukkelijk aanwezige lens. Door het uitzonderlijke uiterlijk ziet bellen er apart uit en de grote maakt het onhandig om bij je te dragen. Niet een apparaat voor dagelijks gebruik. Het camera gedeelte van de ‘telefoon’ is wel uitstekend en met 10 x optische zoom maak je fraaie plaatjes. Ook de uitgebreide Samsung software is dik in orde.  Als compact camera zou je ‘m dus prima kunnen gebruiken was het niet dat de prijs met 549 euro wel erg hoog ligt. Hierdoor  neemt het toestel een hele aparte positie op de markt in en wordt het daardoor een vrij nutteloos apparaat.

Galaxy S4 Active
Het mooiste toestel hebben we voor het laatst bewaard. De Active heeft namelijk voor een groot gedeelte dezelfde specificaties als de S4 en is daarnaast water en-stofdicht. Het uiterlijk van de Active is iets ruwer met een stevig aanvoelende achterkant en is ietsje dikker dan de normale versie. De hardware is verder grotendeels gelijk alleen heeft het geen Amoledscherm, maar een full-HD TFT-scherm. Met dat scherm is helemaal niks mis en toont de wittonen zelfs beter dan de S4. Een andere verandering is de camera, de Active moet het doen met 8 megapixels in plaats van 13. Ietsje minder, maar nog steeds dik in orde. Grootste pluspunt van de Active is natuurlijk de water en-stofdichtheid. Hierbij valt op dat het toestel in tegenstelling tot de Xperia Z niet overal klepjes heeft om water en stof buiten te houden. Dat werkt heel ontspannen, als vraag ik me af hoe het werkt. De Active is in tegenstelling tot de Mini en Zoom iets minder gericht op een niche, waardoor het de mainstream ook aanspreekt.. Al is de prijs dan wel weer een obstakel: 649 euro.

Conclusie
Samsung heeft drie prima toestellen uitgebracht die alle markten bedienen. Met de Active als positieve uitschieter en de Zoom als negatieve. Jammer dat ze niet iets goedkoper zijn, de prijs-kwaliteitverhouding is nu een beetje zoek. Nu nog even wachten totdat ze in de winkel liggen, deze zomer moet dat in ieder geval gebeuren.

Wat vind jij van de nieuwe Samsung S4 smartphones? Welke zou jij het liefst willen hebben?

 

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant