Nieuwe iPhone gaat iPhone X of Phone Edition heten

De nieuwste iPhone van Apple met het randloze OLED-scherm zal waarschijnlijk de iPhone X of de iPhone Edition gaat heten.

Dit meldt een anonieme bron uit de telecomsector aan iCulture. Hoe de bron aan deze informatie komt is niet bekend, wel wordt het nieuws opgepakt alsof het van Apple zelf komt. De ‘X’ zou voortkomen vanuit het feit dat er dit jaar een 10 jarige jubileum wordt gevierd bij Apple. Vanuit 9to5MAC word echter gemeld dat het toestel de iPhone Edition zou gaan heten. Welke bron nou gelijk heeft zullen we snel genoeg weten. Zoals eerder gemeld zal Apple 12 September de nieuwe toestellen presenteren.

De nieuwe iPhone zou een 5,8 inch-scherm krijgen met gezichtsherkenning. Daarbij zou de homeknop verdwijnen van het nieuwe toestel en zou vervangen worden door een softwarebalk, iets wat we tegenwoordig ook al kunnen zien bij de iPad.

ngbxbwoa35no_wd640

Siri
Hoewel de homeknop zou verdwijnen zit er nog wel een aan-/uitknop op de zijkant van het toestel. Tevens zou je met deze knop de spraak assistent Siri kunnen activeren. In de huidige telefoons is deze te activeren door de homeknop, maar gezien deze is weggevallen zou de functie nu te besturen zijn met de aan-/uitknop.

Of het nu de iPhone X of iPhone Edition gaat heten is niet zeker, wel weten we zeker dat de nieuwe iPhone 8 en iPhone 8 Plus gepresenteerd zullen gaan worden. Volgens ingewijde in de telecommarkt is het nieuwe toestel in Nederland als een van de eerste landen beschikbaar. iCulture geeft aan dat de toestellen vanaf 15 September te reserveren zijn en dat de levering op 22 September zal starten.

Vermoedelijk gaat het toestel rond de €999,- kosten.

 

Share

Ook interessant