Geruchten over de nieuwe iPhone

Apple is nog steeds hot, maar de kracht en vooral de coolness van het bedrijf neemt volgens sommigen af. Het nieuwe besturingssysteem ( iOS 7) werd wisselvallig ontvangen en echte vernieuwing op mobiel en tabletgebied ontbreekt. Kunnen ze dat binnenkort rechtzetten? De geruchten over nieuwe toestellen zwellen aan en 10 september  wordt genoemd als datum waarop Apple nieuwe toestellen gaat presenteren.Wij zetten de laatste geruchten over de nieuwe iPhone(s) op een rij.

iPhone 5C
Er verschijnen al tijden hardnekkige geruchten over een nieuw budgetmodel dat Apple zou gaan introduceren: de iPhone 5C. Budgetmodel klinkt misschien wat oneerbiedig, maar het gaat in ieder geval om een goedkoper model dat de markt op het middenterrein moet veroveren. De gedachte hierachter is om te competitief te kunnen blijven met Samsung als het gaat om het aandeel op de wereldwijde smartphone markt. Het is dus ook nog helemaal niet zeker of een budget versie van de iPhone ook op de Nederlandse markt gaat verschijnen. Het zou goed mogelijk zijn dat het toestel alleen in sterk opkomende economieën zoals Brazilië en China te koop zal zijn. Geen slecht idee, aangezien veel mensen Apple vaak te prijzig vinden. Maar aan de andere kant hoort de hoge prijs  ook een beetje bij de Apple filosofie toch? We moeten het nog even afwachten. Er verschenen wel al enkele geruchtmakende foto’s met de body van de iPhone 5C en zelfs een filmpje van ene Sonny Dickson:

IPhone 5S
Dan het nieuwe paradepaardje dat hoogstwaarschijnlijk de 5S gaat heten, aan de hand van  gelekte foto’s lijkt de behuizing in ieder geval hetzelfde te blijven. Het meest interessante gerucht gaat over een vingersensor die verwerkt zou worden in de homeknop. Dit wordt afgeleid uit een rij codes in de beta-versie van iOS 7 die developer  Hamza Sood heeft ontdekt. Een dergelijke sensor zou natuurlijk erg handig zijn voor veiligheid en aankoop, maar er wordt ook gehint naar inventieve gebruikersgebaren. De verdere inhoud van het toestel krijgt volgens de geruchten een redelijk upgrade. Zo zou er een sterkere batterij in verschijnen, snellere chip en een camera komen van 13 megapixel. Deze geruchten verschijnen echter veelal op basis van verhoogde serienummers en geven weinig duidelijkheid. Op basis van onderstaande foto’s zouden we kunnen concluderen dat de 5S dezelfde behuizing behoudt met grotere led-flitser en een nieuwe chip in aantocht is. De foto is afkomstig van de populaire Apple geruchtensite  Macrumours.

Dit zijn tot zover de belangrijkste zaken die je moet weten over de nieuwe iPhone. Wat betreft de precieze details en het waarheidsgehalte van bovenstaande geruchten weten wij helaas net zoveel als jullie! Mocht er een nieuwe iPhone op de Nederlandse markt verschijnen kun je hem uiteraard ook bij Phone House bestellen. Schrijf je snel in voor onze  nieuwsbrief, dan hoor jij het meteen als er een nieuwe iPhone te bestellen is.  Wie weet hoor jij dan bij een van de eersten  die het toestel in ontvangst mogen nemen.

Hebben jullie nog indicatoren die duiden op mogelijke functies van een nieuwe Apple smartphone? Plaatst ze snel hieronder, wij zijn net zo benieuwd als jullie!

Bronnen:

Macrumors.com
AllThingsD.com

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant