Smartphone van Google: Moto X

Ken je de oude Motorola Razr nog? Het was een groot succes in Nederland, maar helaas voor de fans is Motorola verdwenen van de Nederlandse bodem. In Amerika gaat Motorola echter rustig verder en presenteren ze een splinternieuw toestel: de Moto X. Doordat Google Motorola in mei heeft overgenomen is het ook het eerste mobiele toestel dat Google zelf produceert. De Moto X is het nieuwe vlaggenschip van de Amerikaanse fabrikant en ze pakken het iets anders aan dan de andere grote merken. Geen extreem hoge schermresoluties of ander geneuzel met cijfertjes, maar simpele en goede prestaties in de praktijk. Dat klinkt verhelderd!

Design
Het is een prachtig toestel met een strak helder scherm en iets gebogen rug waardoor hij goed in de hand ligt, ook de beperkte grootte draagt daar aan bij. Het toestel heeft een hoogwaardige look en is volledig aan te passen naar je eigen wensen. Je kan namelijk kiezen uit twee kleuren voorop (zwart en wit),  maar liefst 18 verschillende kleuren aan de achterkant en 7 accentkleuren (knoppen en lens). Maar dan zijn we er nog niet;  je kan ook nog kiezen voor een gegraveerde tekst, geheugen (16 of 32 GB) en de kleur van de oordoppen. Tot slot is ook de binnenkant aan te passen met een persoonlijke boodschap en wallpaper als je het toestel ontvangt. De opties zijn eindeloos en als we Motorola moeten geloven worden dat er alleen maar meer!

Prestaties
Zoals eerder gezegd heeft de Moto X geen onnodige processors (duocore-processor X-8 van eigen makelij) of eindeloos veel nutteloze functies. Wel heeft de Moto X een flinke batterij die maar liefst 24 uur mee gaat en een degelijke 10 megapixelcamera die je kan activeren door simpelweg met het toestel te schudden. Grootste pluspunt van de hardware is de batterij, deze gaat maar liefst 24 uur mee! Dat doet bijna geen enkele andere smartphone de Moto X na.

Conclusie
De Moto X is een toestel met mindere specificaties dan de grote jongens van andere merken, maar daar staat gebruikersgemak en een lange batterijduur tegenover en ook met het uiterlijk zit het wel snor. Op het eerste gezicht lijkt het dus een prachtig toestel, dat iets afwijkt van het gebaande pad. Het toestel verschijnt in september op de markt in Amerika voor een nog onbekende prijs. Nu maar hopen dat het toestel nog naar Nederland komt, anders is een Amerikaanse bestelling noodzakelijk. Voor nog meer uitleg kan je onderstaand filmpje bekijken van Amerikaanse techwebsite The Verge die het toestel al even mochten testen.

Zou jij de Moto X aanschaffen als hij naar Nederland komt?

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant