LG G4 officieel aangekondigd

LG heeft gisteravond haar nieuwste flagship smartphone aangekondigd: de LG G4Net als de voorgaande versies heeft de nieuwe LG smalle randen om het scherm en knoppen op de achterkant om ruimte te besparen, maar er zijn ook een aantal grote verschillen. Zo heeft de Koreaanse fabrikant de camera onder handen genomen, is er een update in het scherm en heeft LG gekozen voor een opvallend, luxueus design. 

 

De LG G4 is een opvallende verschijning als je het vergelijkt met andere smartphones. Natuurlijk ook vanwege de knoppen aan de achterkant die we eerder bij de LG G2 en G3 zagen, maar nu heb je ook keuze voor een andere achterkant. Naast de normale achterkant, brengt LG de G4 ook een versie uit met een volledig lederen achterkant. Doordat er gekozen is voor echt leer zal het na een tijd ook iets gaan werken, zodat elke G4 echt uniek is. De achterkant is tevens verwisselbaar, wat de gebruiker zelf extra vrijheid geeft. Omdat de achterkant er af kan, is het ook mogelijk om de 3.000 mAh accu te verwisselen.

 

Schermtechnologie

De G4 heeft net als de voorganger een Quad-HD display van 5.5″ groot, maar is nu ook lichtelijk gebogen. Al is de kromming minder groot dan we eerder bij de LG G Flex gezien hebben, zitten er toch voordelen aan het gebogen scherm. Volgens LG is de G4 door deze ontwikkeling 20% beter bestand tegen vallen en is er meer ruimte voor de accu.

Al is er in de grootte en resolutie van het scherm weinig veranderd ten opzichte van de LG G3, heeft LG wel gekeken naar de technologie achter het display. Er is gekozen voor een Quantum LCD panel, waarvan LG zelf aangeeft dat het nog meer kleuren natuurgetrouw kan weergeven. Deze nieuwe schermtechnologie moet het scherm 25% helderder maken met 20% meer kleuren en 50% betere contrasten dan de voorganger.

mm=px bron klein

 

 

Processor & software

Geheel tegen de verwachtingen in heeft LG niet gekozen voor de nieuwste processor van Qualcomm, maar voor een stap eerder. Het gerucht gaat dat de nieuwste Qualcomm Snapdragon 810 octa-core processor erg warm wordt en heeft LG een veilige keuze heeft gemaakt voor de G4.

De ingebouwde Snapdragon 808 hectacore processor is er één met 6 kernen, waarvan er twee op 1.8 Ghz geklokt zijn en de overige vier op 1,44 Ghz.Dit is wellicht niet de snelste processor dit op dit moment in de markt verkrijgbaar is, maar dit is volgens verschillende techblogs niet merkbaar in het dagelijkse gebruik van de telefoon. LG claimt dat dit door hun intense samenwerking met Qualcomm komt, maar het RAM-geheugen van 3GB en de lichte softwareschil over Android 5.1 helpen hier ook bij.

Er zijn weinig apps vooraf geïnstalleerd en LG heeft alleen het broodnodige in de software geplaatst. Zo heeft LG wel gekozen voor hun gepatenteerde Knock-ON en Knock-Code beveiliging, maar is er geen custom internetbrowser op de G4 gezet; de telefoon wordt enkel geleverd met Google Chrome. Ook voor de cloud dienst is er gekozen voor Googles’ eigen programma. Naast de 32GB opslaggeheugen en uitbreidingsmogelijkheid met MicroSD, krijg je bij de LG G4 twee jaar lang gratis 100GB extra opslag in Google Drive.

 

Camera

De camera van de LG G4 is één van de grootste verbeterpunten. De camera is in 0,6 seconden opgestart met een dubbele klik op de rear-key en is door de laser autofocus in staat om extra snel te focussen. De vernieuwde laser heeft maar 0,276 seconden nodig om scherp te stellen op jouw ontwerp.

Daarnaast is er gezorgd voor meer detail in de foto’s met minder ruis.  Waar de LG G3 nog een 13 megapixel camera had met een diafragma van f/2.4, heeft de G4 een 16 megapixel camera met een diafragma van f/1.8. Dit houdt in dat de camera niet alleen grotere foto’s schiet met meer detail, maar dat de camera ook 80% meer licht binnen laat tijdens het schieten van foto’s. Hierdoor kun je ook juist ’s avonds mooie foto’s maken zonder de flitser te gebruiken. De optische beeldstabilisatie beweegt als eerste in de markt ook diagonaal mee, waardoor de camera nog beter anticipeert op plotselinge bewegingen. 

camera specs

Ook de camerasensor is onder handen genomen door LG. De sensor van de camera is 40% groter dan de sensor van haar voorganger en kan nog meer kleuren onderscheiden. Daarnaast is er een aparte kleurensensor toegevoegd die het omgevingslicht nauwkeurig meet. Hierdoor wordt het witbalans beter toegepast en ligt de kleur van de foto’s dichter bij de werkelijkheid.

Wil je zelf meer invloed hebben op een foto, is het net als bij de Samsung Galaxy S6 mogelijk om ook handmatig de foto in te stellen. Je kunt net als bij een professionele camera zelf de sluitertijd, ISO en witbalans aanpassen, om extra creativiteit in je plaatje te stoppen. Of je de foto nou extra snel wil schieten of juist effecten toe wil voegen door de sluitertijd op 30 seconden te zetten, ben je bij de G4 aan het juiste adres. Het is zelfs mogelijk om deze foto’s in RAW-formaat op te slaan, zodat je de foto na afloop helemaal naar smaak kunt bewerken. 

camera handmatig instellen

 

 

Tot slot

Het is LG wederom gelukt om een mooie en opvallende smartphone op de markt te zetten. De telefoon is een grote vooruitgang ten opzichte van de voorganger en kan zich goed meten aan de concurrentie. Qua uiterlijk is het een telefoon zoals we niet eerder gezien hebben: we waren al gewend aan de knoppen op de achterkant, maar het lichtelijk gebogen scherm en de optie om een leren achterkant te nemen is uniek. De telefoon heeft één van de beste schermen die op dit moment verkrijgbaar zijn; Over de quad-HD resolutie waren we vorig jaar al enthousiast, maar nu is ook de technologie achter het scherm verbeterd waardoor er meer diepte in de kleuren zit en de contrasten verhoogd zijn.

Ook fotografieliefhebbers zullen onder de indruk zijn van de mogelijkheden van de nieuwe LG. De camera doet het goed in alle lichtomstandigheden en de foto’s zijn razendsnel genomen. Wie net dat beetje meer uit de foto wil halen, kan nu ook handmatig de camera instellen. Zo haal je nog meer uit hetzelfde plaatje en kun je volledig spelen met de omgeving alsof je een professionele camera hebt.

De LG G4 is vanaf eind mei verkrijgbaar in een plastic (€ 649,-) en lederen (€ 699,-) variant. De plastic uitvoering is verkrijgbaar in de kleuren gold, metallic grey en white en de lederen variant in het zwart, bruin en rood.

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant